Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Ηθοποιοί σε σκηνοθετημένο έργο ή πρωταγωνιστές με ελεύθερο σενάριο;



Χρόνια τώρα οι ''Αμερικανοί'' ελέγχουν οικονομικο-πολιτικά πάρα πολλές χώρες. Λειτουργούν τις περισσότερες φορές υπογείως, όταν θέλουν να αποσταθεροποιήσουν μια χώρα, δημιουργώντας όμως πάντα τα κατάλληλα άλλοθι, ώστε αν χρειαστεί να βγουν στην επιφάνεια, τότε να έχουν την κοινή γνώμη με το μέρος τους και όχι απέναντι τους.
Αυτοί εκπαίδευσαν τον Μπιν Λαντεν, αυτοί χρηματοδότησαν την τσετσενική μαφία, αυτοί διαμέλισαν την σοβιετική ένωση, όπως επίσης και με την ευλογία τους άφησαν την Ευρώπη να γίνει ένωση.
Αυτοί έκαναν τον πόλεμο του Κόλπου, αυτοί στήριζαν τον Σαντάμ Χουσεΐν για χρόνια, αυτοί δημιούργησαν την ''Αραβική Άνοιξη''.
Μέχρι και την ίδια τους την πατρίδα έπληξαν χτυπώντας τους δίδυμους πύργους για να ''αναγκαστούν" μετά να κάνουν τους πολέμους σε Αφγανιστάν και Ιράκ.
Σχέδια γραμμένα στο χαρτί πριν χρόνια....Και όποιος δεν τους κάνει....Παλιά ήταν μια σφαίρα στο κεφάλι (βλ.Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, Κένεντυ). Σήμερα είναι ένα καρκινογόνο ''τσάι''. Ούγκο Τσάβες, Γιασέρ Αραφάτ, Τάσος Παπαδόπουλος είναι μερικά από τα ονόματα των ανθρώπων που έφυγαν ''περίεργα''.
Προφανώς, και απτές αποδείξεις δεν υπάρχουν, υπάρχει όμως μια αποχρώσα ένδειξη πως ο Αμερικανικός κωλο-δάχτυλος βρίσκεται παντού και πάντα.
Αυτοί δεν το κρύβουν, εσύ όμως δεν το αντιλαμβάνεσαι. Σε χειραγωγούν, σε βομβαρδίζουν ανηλεώς με "άρτον και θεάματα", σπίτι σου είναι το Κολοσσαίο κι εσύ ωσάν Καίσαρας απλά κραυγάζεις τείνοντας τον αντίχειρά σου στην γη ή τον ουρανό.
Όχι, δεν σε ψεκάζουν αν δεν θες να το ακούσεις, αλλά σε ταΐζουν, μέσα από τον έλεγχο των τροφών, όχι δεν σε ελέγχουν συνειδητά, αλλά ασυνείδητα μέσω της τηλεόρασης, αλλά και του κινηματογράφου. Δείχνοντάς σου μόνο αυτά που θέλουν να δεις αλλά και να σε πάνε εκεί που θέλουν να φτάσεις.
Είναι πολλά, πάρα πολλά, αλλά ας δούμε λίγο τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην πατρίδα μας και ποιος ο βρώμικος ρόλος των Αμερικανών.
Το σημαντικό είναι ότι επί δεκαετίες τοποθετούν τους Πρωθυπουργούς μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις εκλογές του 2000 που κοιμηθήκαμε με κυβέρνηση Κ.Καραμανλή και ξυπνήσαμε με κυβέρνηση Σημίτη. Σε ένα βράδυ βρέθηκαν 40.000 ψήφοι παλιννοστούντων και άλλαξαν την κυβέρνηση. Βλέπετε, τον Καραμανλή δεν τον ήθελαν, αυτό ήταν γνωστό (όχι ότι ήταν κανένας ηγέτης με αρ....ια, αν και είχε τις ευκαιρίες να γίνει). Θυμηθείτε τώρα τις εκλογές του 2007. Εκεί κάηκε η Ελλάδα για έναν και μόνο λόγο, να έρθει στα πράγματα ο τζέφρυ, το παιδί τους, το αμερικανάκι, δεν τους έκατσε όμως, και ο Καραμανλής έμεινε αλλά δύο χρόνια , προσπάθησε να τα βρει με τους Ρώσους και τότε...Ξαφνικά παρέδωσε την πρωθυπουργία στον Τζέφρυ. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά: διάγγελμα από το Καστελόριζο, ΔΝΤ, μνημόνια, αλλαγή σκυτάλης στον έτερο αμερικανοθρεμμένο Σαμαρά (μιλάμε για έναν ανύπαρκτο πολιτικό για 17 ολόκληρα χρόνια, που αφού πρώτα άνοιξε τα σύνορα και μπήκαν όλοι οι πεινασμένοι, πήρε εντολή από την Αμερική και έριξε τον Μητσοτάκη, έκανε την ΠΟΛ.Α - πολιτική άνοιξη), έναν Σαμαρά που μέχρι τότε φώναζε για αυτές τις πολιτικές των μνημονίων και σε ένα βράδυ έκανε την Κομανέτσι και ήρθε στην γραμμή της Αμερικής. 
Σήμερα η πατρίδα μας έχει γίνει επαίτης από την μια, αλλά και φτηνή που...ανα από την άλλη. Ξεπουλάμε κύριοι τα πάντα, λιμάνια, νησιά, φυσικό αέριο, χρυσό...Τώρα που έχουμε ανάγκη και μας έριξαν στη ζητιανιά τα δίνουμε όλα. 
Ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο... Χρηματιστήριο-φούσκα-διακοποδάνεια-υπερχρεωμένα νοικοκυριά-καταστολή δράσης...Φοβόμαστε όλοι να δράσουμε γιατί θέλουμε να σώσουμε το κεραμίδι που μας στεγάζει. Τώρα όμως που λένε ότι θα μας παίρνουν και τα σπίτια τι θα γίνει; Θα έχουμε καμία εξέγερση παλλαϊκή; Αυτό δεν το ξέρω, βλέπετε σαν κοινωνία μας πάνε με το πείραμα του βατράχου που βράζει σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα μέχρι που πεθαίνει από τον βρασμό χωρίς να το καταλάβει. Έτσι και τώρα αυτό μας κάνουν, σιγά-σιγά, κλάδος-κλάδος, 2000 από δω 1.500 από κει 3.000 παραπέρα, σπίτι-σπίτι, λίρα-λίρα, νησί-νησί, χαμπάρι ο Έλληνας.
Αν όμως;
Λέω, αν γίνει εξέγερση...Θα μου πείτε που κολλάει η Αμερική και η νέα τάξη πραγμάτων με όλα αυτά... Όλα κολλάνε και όλα ενώνονται μεταξύ τους.
Ένα πράγμα με έχει βάλει σε σκέψεις και αυτό δεν είναι άλλο από την οχύρωση που φτιάχνει η Αμερικανική πρεσβεία τον τελευταίο μήνα. Έχει ρίξει την παλιά καγκελωτή μάντρα που είχε και φτιάχνει πραγματικό οχυρό!
Γιατί άραγε; Ξέρουν κάτι και περιμένουν εξέγερση του λαού ή προετοιμάζουν υπογείως την εξέγερση και θέλουν να είναι προφυλαγμένοι για όταν έρθει η ώρα; Βλέπετε, για αυτούς η εκάστοτε πρεσβεία με την γνωστή Αμερικανική σημαία που κυματίζει σε κάθε ταινία, είναι ένα σύμβολο που σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να δεχτεί την αποκαθήλωση.

Η δικαίωση του Άρη Πουλιανού



Ο Καθηγητής κ. Άρης Πουλιανός, μέλος τού Μόνιμου Διεθνούς Ινστιτούτου Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών τής UNESCO, δικαιώνεται για μία ακόμη φορά από την διεθνή επιστημονική κοινότητα.
Θεμελίωσε με ακλόνητα επιστημονικά στοιχεία:
- ΤΗΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ.
- ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
- ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΤΟ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Επίσης,
- ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΩΛΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΦΡΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΥ.
- ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΤΑ ΜΩΡΟΦΙΛΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΙΝΔΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ, ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΕΘΝΙΑΣ.
Τα ευρήματα στα Πετράλωνα τής Χαλκιδικής, στην Τρίλλια και στο Ελαιοχώρι, τον καθιστούν ζωντανό θρύλο των Ελλήνων και οι αγώνες μισού αιώνα επιστημονικού, και όχι μόνο, μόχθου, ο διωγμός του και οι περιπέτειές του στις αίθουσες των δικαστηρίων, τον ανέδειξαν σε έναν από τούς επιφανέστερους ΕΡΓΑΤΕΣ τής ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ διεθνώς.
Γ.Γάκης
……………………………………….
Δικαίωση για τον Α.Πουλιανό από Καίμπριτζ και Ευρωπαϊκή Ανθρωπολογική Ένωση.
Το Καίμπριτζ επιμένει, ψέγει το υπ. Πολιτισμού: 700.000 (και όχι 300.000) χρόνων το κρανίο των Πετραλώνων.
Παράλληλα με τις εργασίες του 18ου Συνεδρίου της Πανευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ενώσεως, που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα 3-6 Σεπτεμβρίου 2012, συνεδρίασε τρις το Διοικητικό της Συμβούλιο. Ανάμεσα σ’ άλλα ζητήματα εξετάσθηκαν κι εκείνα που σχετίζονται με:
Το Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής.
Το κρανίο του Αρχανθρώπου και
Την ακατανόητη απομάκρυνση του Άρη Πουλιανού από το Ανθρωπολογικό Μουσείο, το οποίο δημιούργησε ο ίδιος δίπλα στο σπήλαιο, με δικά του έξοδα και μόχθο μισού αιώνος, πρακτικά χωρίς κρατική βοήθεια.
Οι αποφάσεις των παραπάνω συμβουλίων αποτελούν ουσιαστικά συνέχεια προηγούμενων αποφάσεων της Ενώσεως, που είχαν ληφθεί στα Πετράλωνα Χαλκιδικής (1982), την Φλωρεντία (1984) ή το Πόζναν της Πολωνίας (2010).
Οι αποφάσεις της Πανευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ενώσεως για τα Πετράλωνα συνοψίσθηκαν σε μια επιστολή προς το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, της 5.9.2012, που υπογράφει ο πρόεδρος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, Νίκολας Μάτσι-Ταίυλορ (η οποία έλαβε τον αριθμό 49294 / 28.9.2012 με προορισμό την ΔΙΠΚΑ, στο γενικό πρωτόκολλο της Δ/νσεως Διοικητικού).
Παρακάτω δημοσιεύεται η επιστολή αυτή, με την ελπίδα ότι τούτην την φορά – ύστερα από παρέλευση μιας ολόκληρης 30ετίας – να υπάρξουν επί τέλους απαντήσεις, οι οποίες να είναι και αντάξιες του ονόματος που φέρει η Ελληνική Γενική Γραμματεία Πολιτισμού.
 
University of Cambridge
Department of Archaeology and Anthropology
Professor C G Nicholas Mascie-Taylor
Head of Department
Pembroke Street
Cambridge CB2 3QY
Tel: +44 (0) 1223 335456 +44 (0) 1223 335456
Email: nmt1@cam.ac.uk
Σας γράφω εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ενώσεως (η οποία είναι η επαγγελματική και ακαδημαϊκή «στέγη» υπό την οποία συνενώνονται όλες οι εθνικές – ευρωπαϊκές εταιρείες βιολογικής ανθρωπολογίας), με σκοπό να εκφρασθούν οι ανησυχίες μας σχετικά με την διατήρηση του Σπηλαίου και του Κρανίου των Πετραλώνων, την παραπληροφόρηση για την χρονολόγηση του κρανίου, όπως επίσης τους χειρισμούς του προσωπικού φυλάξεως του Σπηλαίου.
Οι βάσεις των ανησυχιών μας εστιάζονται στο γεγονός ότι το κρανίο έχει υποστεί πολλές φθορές από διάφορες χαρακιές, καθώς και το ότι η κορώνα ενός δοντιού (του 1ου δεξιού γομφίου) έχει αφαιρεθεί. Σύμφωνα με την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος αυτό που απαιτείται είναι μία λεπτομερής περιγραφή της παρούσης καταστάσεως διατηρήσεως του κρανίου, έτσι ώστε κανείς στο μέλλον να μην μπορεί αυθαίρετα να προκαλέσει κάποια περαιτέρω καταστροφή. Αναφύεται επίσης το πρόβλημα της χρονολογήσεως, η οποία έχει επιστημονικώς προσδιορισθεί περίπου στα 700.000 χρόνια πριν και όχι 300.000, όπως αποδίδεται σε αναρτημένο πίνακα (σήμερα μπροστά στο Σπήλαιο). Παρά την λεπτομερή καταγραφή ανασκαφών και ευρημάτων, τα οποία όμως χρήζουν περαιτέρω δημοσίας παρουσιάσεως, δεν μπορεί να προληφθεί οιαδήποτε απώλεια δειγμάτων (απολιθωμάτων κλπ.), καθ’ ότι ουδέποτε έχουν καταλογογραφηθεί (όπως θα άρμοζε σε επίσημο κρατικό φορέα).
Είναι πολύ ατυχές το ότι η Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία σταμάτησε τον δρ. Άρη Πουλιανό από παραπέρα εργασίες στο Σπήλαιο, χωρίς οποιαδήποτε εξήγηση. Είναι επίσης πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι κατά το τρέχον έτος ο δρ. Πουλιανός και η σύζυγός του δέχθηκαν σωματική επίθεση με τραυματισμό μέσα στο σπίτι τους, και οι ένοχοι δεν έχουν εντοπισθεί. Επίσης (ο δρ. Πουλιανός) προκλήθηκε φραστικά εν όσω προσπαθούσε να δώσει μία ομιλία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μετά από σχετική πρόσκλησή τους.
Αναγνωρισμένοι ανθρωπολόγοι και γεωλόγοι κατ’ επανάληψη έχουν εμποδισθεί κατά την πρόσβαση στο Σπήλαιο και τα ευρήματά του για περαιτέρω έρευνες, ουσιαστικά χωρίς κανέναν λόγο. Εξ άλλου, ενωρίτερα αυτήν την χρονιά υπήρξε παραπληροφόρηση του Ελληνικού Κοινοβουλίου αναφορικά με οικονομικά θέματα του Σπηλαίου.
Προσβλέποντας σε απαντήσεις στα παραπάνω ζητήματα.
Δικός σας,
Καθηγητής Νίκολας Μάτσι-Ταίυλορ

Γιώργος Λεκάκης, xronos.gr
http://enneaetifotos.blogspot.gr