Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Η καλύτερη προστασία μας: να περιβάλλουμε τον εαυτό μας με θετικούς και αισιόδοξους ανθρώπους



Κάποιοι άνθρωποι είναι πραγματική οικολογική απειλή για το περιβάλλον τους. Η αρνητικότητα που σπέρνουν γύρω τους είναι χειρότερη από επικίνδυνα τοξικά απόβλητα  παράνομου εργοστασίου.

Σίγουρα θα γνωρίζετε κάποιον που η κύρια δράση στη ζωή του είναι να κάνει τον εαυτό του και τους άλλους δυστυχισμένους· να σκορπάει αρνητικότητα γύρω του. Μη τον αφήνετε να σας ταράξει. Είναι κι αυτός μέρος της αφύπνισης της ανθρωπότητας. Ο ρόλος που παίζει δεν είναι άλλος από το να μας παρουσιάσει τον εφιάλτη της εγωικής συνειδητότητας. Αυτό δε σημαίνει ότι είστε υποχρεωμένοι να απορροφήσετε τους ρύπους του.

Σήμερα δυστυχώς, στην εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης,  πολλοί άνθρωποι τριγυρνούν στο δρόμο σαν απορριμματοφόρα. Κυκλοφορούν φορτωμένοι νοητικά και ψυχικά σκουπίδια, γεμάτοι απόγνωση, γεμάτοι θυμό κι απαισιοδοξία. Μόλις ο σωρός με τα σκουπίδια τους ξεχειλίσει  χρειάζονται άμεσα ένα μέρος για να τον ξεφορτώσουν κι αν βρεθείς μπροστά τους θα τον πετάξουν πάνω σου. Μην το παίρνεις προσωπικά αν τους συναντήσεις (κι είναι σίγουρο πλέον πως θα τους συναντήσεις). Απλά χαμογέλασε, ευχήσου τους καλή τύχη κι απομακρύνσου γρήγορα. Και το κυριότερο πρόσεξε μην πάρεις μαζί σου τα σκουπίδια τους  να τα σκορπίσεις σε άλλους συνανθρώπους σου, στη δουλειά σου, στο σπίτι σου ή στο δρόμο.  

Αν στόχος σου είναι η γαλήνη κι η ψυχική ηρεμία μην αφήνεις τα απορριμματοφόρα να σου χαλάσουν τη μέρα. Η ζωή μας τελικά διαμορφώνεται σε μεγάλο ποσοστό από όσα εμείς επιλέγουμε να λάβουμε από αυτήν. Η καλύτερη προστασία νομίζω είναι να περιβάλλουμε τον εαυτό μας με θετικούς και αισιόδοξους ανθρώπους.

http://nekthl.blogspot.gr/