Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Στην Ιρλανδία 85%, εδώ…;

Μποϋκοτάζ κάνουν οι Ιρλανδοί σε ένα νέο φόρο που κλήθηκαν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι πολίτες της Ιρλανδίας αρνούνται πεισματικά να ενδώσουν στις πιέσεις της κυβέρνησής τους και μολονότι η προθεσμία για την αποπληρωμή του φόρου λήγει στα τέλη Μαρτίου μέχρι στιγμής το 85% των Ιρλανδών δεν έχει πληρώσει τίποτα.

Το θέμα του μποϋκοτάζ είχε απασχολήσει πριν από λίγες μέρες και τους New York Times που σε άρθρο τους ανέφεραν πως μπορεί η Ιρλανδία να έχει δεχτεί συγχαρητήρια για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την οικονομική κρίση και για την προσπάθεια επανάκαμψης της οικονομίας της, αλλά οι Ιρλανδοί πολίτες φαίνεται πως άγγιξαν τα όριά τους και αρνούνται να πληρώσουν έναν ακόμη φόρο. Η ιρλανδική κυβέρνηση σύμφωνα με το άρθρο διαψεύδει τις φήμες πως το κίνημα του φορολογικού μποϋκοτάζ ενισχύεται και εκτιμά πως οι Ιρλανδοί στο τέλος του μήνα θα πληρώσουν τον φόρο, απλά τον καθυστερούν «όπως συχνά συνηθίζουν».
Ωστόσο τα νούμερα μάλλον διαψεύδουν τις εκτιμήσεις της ιρλανδικής κυβέρνησης αφού μόλις το 15% των ιδιοκτητών ακινήτων έχει καταβάλει μέχρι στιγμής το χαράτσι για τα ακίνητα.
Παράλληλα τα τελευταία 24ωρα στην Ιρλανδία πυκνώνουν οι εκκλήσεις διαφόρων οργανώσεων και πολιτικών παρατάξεων προς τους Ιρλανδούς πολίτες να αντισταθούν μέχρι τέλους στην επιβολή αυτού του νέου φόρου. Μάλιστα προγραμματίζεται και μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δουβλίνο, στις 31 Μαρτίου, ημέρα λήξης της προθεσμίας καταβολής του φόρου.

http://ideopigi.blogspot.com

Η νεολαία στο σωστό δρόμο...

Λύκειο στο Ληξούρι Κεφαλονιάς άλλαξε …δρόμο στη παρέλαση προκειμένου να μην χαιρετήσει τους επίσημους.

Φυσικά ο κόσμος καταχειροκρότησε τους νεαρούς.

Για ακόμα μια φορά τα αγόρια του Γενικού Λυκείου μας εξέπληξαν ευχάριστα, καθώς δεν παρέλασαν μπροστά από τους επισήμους, αλλά προτίμησαν να στρίψουν λίγο πριν στο στενό όπου στεκόταν η Φιλαρμονική.

Έτσι, παρέλασαν στον πεζόδρομο και...

ξαναβγήκαν στην παραλιακή από την πλατεία, ολοκληρώνοντας την παρέλαση μπροστά στον υπόλοιπο κόσμο, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα…

ΜΠΡΑΒΟ παιδιά!

http://tolimeri.blogspot.com