Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Δεν θα είναι εκεί...

Για πρώτη φορά δεν θα παρελάσουν την 25η Μαρτίου οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου. Με αυτό τον τρόπο εκδηλώνουν την διαμαρτυρία τους στα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία όπως υποστηρίζουν, οδηγούν σε εξαθλίωση το λαό και τους συμπολεμιστές τους.

Η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Εμείς οι ανάπηροι μαχητές αυτών των τελευταίων πολέμων, συνεχιστές των προγόνων μας του 1821, αποφασίσαμε μέσω της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας για πρώτη φορά να μην παρελάσουμε, αντιδρώντας και εμείς στα σκληρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση εναντίον του λαού μας και ειδικότερα των συμπολεμιστών μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Συνομοσπονδία και κοινοποίησε στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού, που έχει το γενικό πρόσταγμα της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ η Γενική Γραμματέας Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ηπείρου και Κέρκυρας, Νίκη Θεοδωρίκα ανακοίνωσε την αποχή από την φετινή παρέλαση.

"Πρώτο Θέμα"