Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Πράγματι υπάρχει κι' αυτή η ΕΛΛΑΔΑ της ομορφιάς, της περηφάνειας, της δημιουργίας και του πολιτισμού


This video was made for the British Hellenic Chamber conference in London and was played at the beginning of the conference. It seems that it has made a great impression and gathered people together to fight for Greece instead of knocking it down all the time!!

Please forward to your friends and associates worldwide !!
Join in changing the negative impressions....

We deserve much more than our politicians are able to vision for us !

http://www.youtube.com/watch?v=ppJW01LeRrk&feature=player_embedded

Όταν οι κάτοικοι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους...

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις από το Γραμματικό, οι κάτοικοι κατέφεραν να εμποδίσουν τον εργολάβο να εισέλθει στον χώρο του ΧΥΤΑ. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει από το οργισμένο πλήθος, ο εργολάβος με το βαρύ όχημα, γκρέμισε έναν τοίχο. Το γεγονός εξόργισε ακόμα περισσότερο τους κατοίκους, οι οποίοι τον κυνήγησαν. Συνελήφθησαν ο οδηγός και ο συνοδηγός του οχήματος και …κινήθηκε εναντίον τους η διαδικασία του αυτόφωρου. Κάτοικοι του Γραμματικού, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο Νίκο Χατζηγιάννη, μεταβαίνουν αυτή την ώρα στο Α.Τ. Μαραθώνα, προκειμένου να υποβάλλουν μηνύσεις εναντίον του εργολάβου και του συνεργάτη του. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή του Μαραθώνα, είναι … απούσα, εξαιρουμένου φυσικά του Νίκου Χρυσίνα που ως Γραμματικιώτης ήταν παρών.

Πόπη Σουφλή

Πηγή: http://attikanea.blogspot.com/2012/02/blog-post_7759.html#more

olympiada

Η κρίση μας καλεί να υιοθετήσουμε την ανταλλακτική οικονομία...

Μπορείς να κουρευτείς και να πληρώσεις είδος; Πόσο κοστίζει αυτή η παροχή υπηρεσίας; Μια κότα, λίγα αυγά, λάδι, φρούτα, ένα μαρούλι…;

Στις ερωτήσεις αυτές απαντά η ιδιοκτήτρια ενός κομμωτηρίου στον Πύργο, που φανερά απογοητευμένη από την κατάσταση στη χώρα, δίνει μαζί με τους συνεργάτες της τη δική τους απάντηση στην κρίση.

Το φυλλάδιο που κυκλοφορεί έχει το κεντρικό μήνυμα «κούρεμα χωρίς δεκάρα» και ο βασικός στόχος είναι ένας: Να αφυπνιστούν οι πολίτες, να αποδεσμευτούν από το χρήμα και να καταφέρουν να ζήσουν ανταλλάσοντας υπηρεσίες και προϊόντα. Όσο και αν ακούγεται λίγο… «πρωτόγονο» η ανταλλακτική οικονομία μέσα στην κρίση έχει θέση… Και όχι επειδή το λέμε εμείς, αλλά γιατί αποδεικνύεται στην πράξη. Στην πόλη του Πύργου η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου Μορφή, Βούλα Βλάχου, ακολουθεί αυτή την λογική αυτή που όπως αναφέρει, ενθουσιάστηκε όταν είδε να βρίσκει εφαρμογή σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

«Το έχουν κάνει ήδη σε πολλά μέρη στην Ελλάδα, μου άρεσε σαν ιδέα. Βλέπω ότι εκεί θα οδηγηθούμε όλοι. Ήθελα επίσης να αφυπνίσω την κοινωνία του Πύργου μήπως γίνει πιο οργανωμένα και από άλλους επαγγελματίες της πόλης και σκέφτηκα λοιπόν πρώτα να δώσω τη δυνατότητα στις ευπαθείς ομάδες που δεν μπορούν να έρθουν στο κομμωτήριο.

Θεωρώ λόγω της δουλειάς μας, ότι το κομμωτήριο πάντα λειτουργεί σαν χώρος ψυχοθεραπείας, γιατί σίγουρα όταν βλέπουμε τον εαυτό μας ατημέλητο, σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα, πέφτουμε ψυχολογικά. Σκέφτηκα λοιπόν, πριν αρχίσουμε να παίρνουμε όλοι ψυχοφάρμακα, να δώσω την δυνατότητα στους ανθρώπους, που δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν το κούρεμά τους» αναφέρει η κα Βλάχου.

Τι γίνεται όμως στην ανταλλακτική οικονομία; Τι δίνει και τι παίρνει κάποιος…;

«Το θέμα ανταλλαγής είναι ενδεικτικό. Δεν το βάζω σε ποσόστωση. Περισσότερο το κάνω για να δείξουμε την ανθρωπιά μας και την αλληλεγγύη. Να δούμε πως θα είναι η ζωή μας και χωρίς χρήματα» εξηγεί η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου.

Όσο για την ανταπόκριση… «Μόλις λίγες μέρες γίνεται και μόνο με τα λίγα έντυπα που μοίρασα είδα ότι έχει ανταπόκριση και με χαροποιεί το γεγονός». Οι πελάτες που δεν έχουν δυνατότητες να πληρώσουν ένα κούρεμα φέρνουν κυρίως είδη διατροφής.

«Μας έχουν φέρει κοτόπουλα χωριάτικα, αυγά, λάδι, πορτοκάλια… ότι έχει ο καθένας.

Ίσως απ’ αυτή την κρίση βγάλουμε την ανθρωπιά μας. Πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες έχουν μέσα τους ανθρωπιά και δεν την έχουν χάσει. Ίσως ήταν οι καταστάσεις τέτοιες που μας έκαναν να αποξενωθούμε. Τώρα είναι καιρός να συσφίξουμε τις σχέσεις μας» λέει πάντα με χαμόγελο η κα Βλάχου στο ilialive.gr.

http://www.tsantiri.gr/