Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Περί της αποφάσεως του "Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης"

Δικαιώνει την Γερμανία η απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο έκρινε ότι η Ιταλία παραβίασε το δικαίωμα ασυλίας της Γερμανίας με το να επιδικάσει αποζημιώσεις στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, μεταξύ αυτών και στους απογόνους των Ελλήνων που σφαγιάστηκαν στο Δίστομο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το Δικαστήριο με ψήφους 12-3, 14-1, 14-1 και 14-1 τάχθηκε κατά των αποφάσεων των ιταλικών δικαστηρίων τα οποία, συντασσόμενα προς την απόφαση ελληνικού Πρωτοδικείου, είχαν αποφανθεί ότι η Γερμανία δεν δικαιούτο να επικαλείται ασυλία και θα έπρεπε έτσι να καταβάλει αποζημιώσεις της τάξης των 28 εκατ. ευρώ στους απογόνους κατοίκων του Διστόμου που έπεσαν θύματα της γερμανικής Κατοχής.
Το Διεθνές Δικαστήριο ουσιαστικά αναγνώρισε το δικαίωμα της Γερμανίας να μη δικάζεται ως κράτος από δικαστήρια άλλων χωρών και επομένως να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις ξένων δικαστηρίων. Κάλεσε δε την Ιταλία να τερματίσει την ισχύ των αποφάσεων των δικαστηρίων της, ενώ ομόφωνα απέρριψε και τις αξιώσεις της Γερμανίας για δική της αποζημίωση από το ιταλικό Δημόσιο.

Τι γράφαμε εν αναμονή της απόφασης της Χάγης για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου:

Εισαγωγικά θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε τα εξής , που πρέπει ο καθένας μας να έχει υπόψη στις κρίσεις που θα ακολουθήσουν για την αναμενόμενη Απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης :
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης συγκροτήθηκε από τον Ο.Η.Ε. για την προστασία των βασικών του Καταστατικών Αρχών . Ο Ο.Η.Ε. ιδρύθηκε σαν αποτέλεσμα της μεγάλης αντιφασιστικής και αντιιμπεριαλιστικής νίκης των λαών από την Συμμαχία των ¨Ηνωμένων Εθνών¨ κατά της Χιτλερικής Συμμαχίας του – τότε – ¨Άξονα¨ της Γερμανίας. Η Ελλάδα σαν ιδρυτικό μέλος των ¨Ηνωμένων Εθνών¨ είναι συνεπώς από τα πρώτα 24 ιδρυτικά κράτη του μετέπειτα ¨Ο.Η.Ε.¨ . Μια από τις πρώτες διακηρύξεις της Συμμαχίας των ¨Ηνωμένων Εθνών¨ κατά του ¨Άξονα¨ έλεγε τον Δεκέμβρη του 1942 πως η Γερμανία θα καταβάλει Αποζημιώσεις για κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Τα –ακόμα- ισχύοντα Άρθρα ¨53¨ και ¨107¨ του ¨Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών¨ ( Ο.Η.Ε. ) ορίζουν πως η Γερμανία αποτελεί ¨Εχθρικό Κράτος¨ για την Διεθνή Κοινότητα και πως κάθε κράτος-μέλος της αρχικής Συμμαχίας δικαιούται να επέμβει σε αυτή ¨αυτοβούλως¨ , χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας , εάν εκτιμήσει πως απειλείται η διεθνής ειρήνη. Βέβαια αυτό είναι ¨παράλογο¨ στο βαθμό που αρχικά οι δύο Γερμανίες από την δεκαετία του 1970΄είναι μέλη του Οργανισμού. Μετά την Ενοποίηση της Γερμανίας με την ενσωμάτωση της Ανατολικής η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. το 1994 ζήτησε με ψήφισμά της να απαλειφθούν από τον Καταστατικό Χάρτη τα δύο αυτά άρθρα. ΟΜΩΣ έκτοτε πέρασαν 17 χρόνια και οι πρώην συμμαχικές ¨4ρεις Μεγάλες Δυνάμεις¨ έχουν βρει διάφορες ¨τεχνικές δυσκολίες¨ για να μη αλλάξουν αυτά τα άρθρα, γενικά ισχυρίζονται πως ¨χρειάζεται γενικότερη μεταρρύθμιση του Καταστατικού του Ο.Η.Ε. ¨ , η δε Γερμανία ζητά πιεστικά όχι μόνο να απαλειφθούν τα άρθρα που την ¨προσβάλλουν¨ , αλλά και να γίνει ένα από τα ¨μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας¨ ( πλάι στους τέσσερεις πρώην συμμάχους της Αντιχιτλερικής Συμμαχίας ) , αίτημα που το υποστήριξε στο παρελθόν και η κ. Ντ. Μπακογιάννη , ως ΥΠΕΞ , χωρίς ανταλλάγματα βέβαια ( όπως θα ήταν για παράδειγμα η καταβολή των Πολεμικών Επανορθώσεων , διότι τα Ηνωμένα Έθνη ιδρύθηκαν ακριβώς λόγο του πολέμου που εξαπέλυσε η Γερμανία για δεύτερη φορά στον 19ο αιώνα ).
Όπως και να έχουν τα πράγματα ¨τυπικά¨ η Γερμανία παραμένει ¨Εχθρικό Κράτος¨ για την διεθνή κοινότητα και το Δ.Δ. της Χάγης είναι το Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών στα οποία η Ελλάδα για πολύ συγκεκριμένες αιτίες είναι ένα από τα λίγα ιδρυτικά του μέλη. Τώρα , στις σημερινές συνθήκες , έχουμε νέες ¨διεθνείς εξελίξεις¨ στις οποίες εμπλέκεται ενεργά η ¨Νέα Γερμανία¨ και η παγκόσμια κοινότητα σίγουρα θα σκέπτεται σοβαρά τις προοπτικές , όπως και την κατεύθυνση της ¨μεταρρύθμισης¨ του Καταστατικού Χάρτη του Ο.Η.Ε. που θα ήθελε η Γερμανία.
Με τον Ν. 2023/10.3.1952 η Ελλάδα κατήργησε την ¨εμπόλεμη κατάσταση με την Γερμανία¨ ΜΕ ΤΗΝ ΡΗΤΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ – ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ¨ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ¨. Η Γερμανία όμως με την Ενοποίηση της αρνήθηκε την συζήτηση και τη καταβολή τους , δεν αναγνωρίζει πως η Συνθήκη μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων πρώην συμμαχικών μας δυνάμεων με τις δύο Γερμανίες είναι όχι μόνο ¨de-facto ¨ , αλλά και ¨de jura ¨ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β΄Π.Π. ΚΑΙ ΤΩ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΟΥ, συνεπώς ¨αυτόματα¨ και με τον ¨νόμο¨ βρισκόμαστε σε ¨εμπόλεμη κατάσταση¨ μαζί της και αυτό όχι μόνο λόγω επιβολής αποικιοκρατικών μνημονίων και νέων απαιτήσεων της για ¨παράδοση της εθνικής και λαϊκής μας κυριαρχίας¨. Βέβαια την άρση του ¨εμπολέμου¨ την υπέγραψε το 1952 σαν αρχηγός κράτους ο τ. Βασιλιάς Παύλος , σήμερα σύμφωνα με το ¨ισχύον¨ Σύνταγμα αρμόδιος για την τήρηση των Νόμων , την κήρυξη πολέμων ΚΑΙ την υπογραφή ¨Συνθηκών Ειρήνης¨ την έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ! Σαν ¨πρώην Επονίτης¨ κάτι πρέπει να κάνει για την επίτευξη ειρήνης με την Γερμανία – όπως επιτάσσει το Σύνταγμα – μη απεμπολώντας εθνικά δίκαια , το γενικό συμφέρον δηλαδή , σύμφωνα με τον όρκο που έχει δώσει και όχι σύμφωνα με αυτά που τον συμβούλεψε στην ¨τελετή παράδοσης¨ η τότε πρόεδρος της Βουλής , η κυρία Άννα –Ψαρούδα Μπενάκη…

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ…
Υπάρχουν τρις πιθανότητες σχετικά με την απόφαση της ¨Ανεξάρτητης¨ -Διεθνούς Δικαιοσύνης για τις Επανορθώσεις – Αποζημιώσεις , για τις οποίες ψυχικά και πολιτικά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
Εάν οι μεγάλες ανταγωνιστικές με την Γερμανία ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θέλουν να της στείλουν ένα ¨προειδοποιητικό ράπισμα¨ επειδή τους τα έχει ¨ζαλίσει ¨ τελευταία με τον ¨εγωισμό της¨ ( όπως προσεκτικά ονομάζουν την ιμπεριαλιστική-επεκτατική της ορμή ) , τότε η απόφαση της ¨διεθνούς δικαιοσύνης¨ θα είναι καλή για τους λαούς. Εάν θέλουν να της στείλουν μόνο μια απλή ¨προειδοποίηση¨ , τότε η Απόφαση θα είναι ¨αμφίρροπη¨ ( σου λέμε πως οφείλεις στην ανθρωπότητα , αλλά προς το παρόν στα χαρίζουμε στο βαθμό που συνεχίσεις να εξυπηρετείς ¨εμάς¨ με τις πολιτικές σου , όπως γινόταν και από τις δύο Γερμανίες μέχρι σήμερα ).
Όλα εξαρτώνται βέβαια ( και για την Απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης ) από τι εναλλασσόμενες συμμαχίες της Γερμανίας ( μια περισσότερο με τις ΗΠΑ , την άλλη περισσότερο με την Ρωσία ) και τους νέους ¨Άξονες¨ που στήνει ξανά στην Ευρώπη εντός και εκτός της ¨Ε.Ε.¨ ( Ολλανδία , Φιλανδία , Δανία , Αυστρία , Πολωνία και Τουρκία , όπως και με τον ¨Μουσουλμανικό Κόσμο¨ , δηλαδή τις χώρες του Καυκάσου , Ουιγούρους της Κίνας και την Περσία ) , παρά την σταθερή της συμμαχία με το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ ) .
Η ενεργειακά και εξαγωγικά εξαρτημένη Γερμανία κινείται , ιδιαίτερα μετά το 1990 , ¨πολυεπίπεδα¨ και πρέπει να την επανεκτιμούμαι και να προσαρμόζουμε τις πολιτικές μας απέναντι της καθημερινά , όπως κάνει και η ίδια δηλαδή.
Σαν ιδέα το ¨Ευρωπαϊκό Ιδεώδες¨ είναι γλυκό και όμορφο , αλλά ας το αφήσουμε προς το παρόν στους καλά ελεγχόμενους και εξαρτώμενους ( τουλάχιστον ¨ψυχολογικά¨ ) απόφοιτους και υπότροφους των Γερμανικών ιδρυμάτων και Α.Ε.Ι , στους Πράσινους και Ανανεωμένους Αριστερούς , όπως και σε διάφορους ¨Χάμπερμας¨… ¨Έφαγε καλά¨ τα τελευταία εβδομήντα χρόνια η Γερμανία από αυτό το ιδεώδες και φαίνεται να μην έχει χορτάσει ακόμα. Ιδιαίτερα μετά την κάθοδο της στα Βαλκάνια με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας της άνοιξε η όρεξη ακόμα περισσότερο , για λόγους… ¨προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας μειονοτήτων όλων των ειδών…¨.
Επίσης θα πρέπει να έχουμε – καλά υπόψη μας - πως για τις ¨λοιπές δημοκρατικές- ιμπεριαλιστικές δυνάμεις¨ η Απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης για τις Πολεμικές Επανορθώσεις – Αποζημιώσεις – ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΟΜΩΣ ΜΕ ¨ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ¨ αφορά –ΟΛΕΣ- τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις σε σχέση με τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττουν καθημερινά. Ιδιαίτερα η αναγνώριση του δικαιώματος σε κάθε πολίτη να ενάγει κράτη ζητώντας αποκατάσταση της αδικίας – θα πρέπει να κάνουν τις ΗΠΑ, το Ισραήλ , το ΝΑΤΟ ( συμπεριλαμβανομένης της ¨Νέας¨-Γερμανίας ) να τρέμουν μπροστά στην προοπτική να τεθούν από τους λαούς στο εδώλιο και να αποζημιώσουν όπως και για το Β΄Π.Π. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ- ΕΙΝΑΙ ΤΟ ¨ΑΤΟΥ ΤΗΣ¨ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ
Προφανώς στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα από την ¨ακρόαση των αντιπάλων¨ τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε στο Δ.Δ. της Χάγης μέχρι την Απόφαση του δικαστηρίου που αναμένουμε σε λίγες μέρες ( 3/2 ) , ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ θα έκανε πολλές ¨διαβουλεύσεις¨ με τους ¨συμμάχους¨ για την έκβαση της Απόφασης. Το αποτέλεσμα θα το δούμε , θα είναι όμως πιστεύω μέσα στο πλαίσιο αυτών των συσχετισμών και παραμέτρων.

¨ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ¨ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Α΄
Α) Επειδή η υπάρχουσα ¨διεθνής δικαιοσύνη¨ είναι ο ¨συγκερασμός¨ των ¨πολιτικών συσχετισμών¨ μεταξύ – κυρίως- των μεγάλων ¨δημοκρατικών¨ – κρατικών δυνάμεων η Απόφαση μπορεί να είναι τελείως αρνητική για τους πολίτες της Ιταλίας και της Ελλάδας.
Να λέει δηλαδή η ότι η Γερμανία δικαιούται το ¨ακαταδίωκτο¨ -από πολίτες- για τα εγκλήματα της ( ¨κρατική ασυλία – ετεροδικία ¨ ) , να καταργεί ¨ψυχρά¨ την σχετική Απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας και στο ¨σκεπτικό¨( αιτιολόγηση) να μην αναφέρει -τίποτα άλλο – , να μην εκφέρει καμία άλλη κρίση σχετικά με το γενικότερο πρόβλημα των ¨Γερμανικών Επανορθώσεων¨.
Σε αυτή την περίπτωση της ¨χαρίζεται¨ σαν ¨bonus” από την ¨διεθνή κοινότητα¨ ( λόγο ¨άμεμπτης μεταπολεμικής συμπεριφοράς¨ και ¨προτέρου έντιμου βίου¨ ) η κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων ΑΡΧΙΚΑ στην Ιταλία ( όλες οι ενστάσεις της Γερμανίας έχουν απορριφθεί και η Απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή , απλά περιμένει και την Απόφαση του Δ.Δ. τ. Χάγης ) και μια επερχόμενη νέα θύελλα αγωγών εναντίον της σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα εκκρεμούν για παράδειγμα πάνω από 56000 αγωγές Αποζημίωσης από θύματα και κληρονόμους τους. Αγωγές που πάγωσε το υπουργείο ¨δικαιοσύνης¨ της ¨Ελλάδας¨ μετά την απόφαση , το 2002 , του ¨εκτάκτου¨ ( ¨Ειδικού¨) δικαστηρίου που συγκρότησε ο ¨συνήθης Σημιτισμός/Παπανδρεϊσμός¨ με τον κ. Ματθία ( του οποίου του πρόσφεραν ¨έκτακτη¨ παράταση της ληγμένης θητείας του για αυτό τον σκοπό ) για να αναιρέσει την Απόφαση του Άρειου Πάγου – που ΔΕΝ αναγνώριζε δικαίωμα ¨ετεροδικίας¨ ( κρατικής ασυλίας ) στην Γερμανία. Σε περίπτωση θετικής Απόφασης του Δ.Δ.τ, Χάγης , εννοείται πως ενεργοποιούνται οι αγωγές αυτές ( μιας και οι συνήθεις ¨αντιφασίστες¨ υπουργοί ¨δικαιοσύνης¨ της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ , ΔΕΝ αναθεώρησαν από μόνοι τους την Διάταξη του Π.Κ. που δίνει την δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό της…. Να –αναστέλλει – την απόφαση εκτέλεσης δικαστικών Αποφάσεων με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αλλοδαπών υπηκόων για ¨λόγους εθνικού συμφέροντος¨ , την διάταξη δηλαδή με την οποία ο κ. Ι. Σταθόπουλος απαγόρευσε την κατάσχεση του Ινστιτούτου Γκαίτε της Αθήνας και άλλων ακινήτων της Γερμανίας… υπέρ της Αποζημίωσης των κατοίκων του Διστόμου. Κατ΄άλλα βέβαια ο ¨Αντίφα¨ κ. Χ. Καστανίδης με ειδικό νόμο ενεργοποίησε το ¨Ελληνικό Γραφείο Δίωξης Γερμανών Εγκληματιών Πολέμου¨ ( που είχε καταργήσει το 1959 η Ελλάδα του Κ. Καραμανλή – πρώτη χώρα στον κόσμο ! ) , σύμφωνα με τα ¨αιτήματα¨ του ¨Κ.Ι.Σ.¨ , τ΄οποίο ελπίζει στην σύλληψη του συνεργάτη του Μαξ Μέρτεν , Αλόϊς Μπρούνερ , ¨κάπου στην Μ. Ανατολή¨ και στην δίκη του στην Ελλάδα για τα εγκλήματα κατά του Εβραϊκού πληθυσμού της Θεσσαλονίκης.
Και βέβαια με μια αρνητική απόφαση υπέρ της ¨Ετεροδικίας¨ η Γερμανία , για άλλη μια φορά , θα κερδίσει χρόνο , όπως κάνει επί εβδομήντα χρόνια μετά την λήξη του Β.Π.Π. , ώστε να μπορεί να λέει στην συνέχεια ( όσο περνάει ο χρόνος ) : ¨Μετά από30 , 40, 50, 60, 70, 80 και 90 χρόνια ¨μας ζητάτε αποζημιώσεις¨ ( ; ) , ¨δεν είναι άδικο αυτό για τις νέες γενιές , τώρα που είμαστε και σύμμαχοι και σας βοηθάμε με την… Ζήμενς και τα Μνημόνια ¨ ( ; ) , σε λίγο θα ζητήσουν και οι Πέρσες αποζημιώσεις από την Ελλάδα για την εκστρατεία του Μέγα Αλέξανδρου… ( κάπου εκεί , σε αυτά τα ¨σοβαρά επίπεδα¨ , κινούνται σήμερα της Γερμανίας . Κάποιοι Γερμανοί έγραψαν στα μπλοκ ¨Ωραία , τότε να ζητήσουμε και εμείς Αποζημιώσεις από τους Ρωμαίους για τις επιδρομές πέρα των Άλπεων…¨.
Άλλωστε η Γερμανία ( κυβέρνηση Μέρκελ ) η ίδια προσέφυγε στο Δ.Δ. της Χάγης ( και αυτό λέει κάτι… ) ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ¨ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ¨ με την Ιταλία ( κυβέρνηση Μπερλουσκόνι ) για να ακυρώσουν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας που δικαίωνε ιταλούς και έλληνες πολίτες με την αποζημίωση τους από κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ιταλία ( Ινστιτούτο Γκαίτε στο Commo κ.α ) . Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε πως , έτσι και αλλιώς δεν συμφωνούσε η άρχουσα τάξη της Ιταλίας με την Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της. Γι΄αυτό αμέσως μετά συναντήθηκαν τον Δεκέμβρη του 2009 ο Μπερλουσκόνι με την Μέρκελ στη Βενετία και σκεπτόμενοι πως θα αποτρέψουν την εκτέλεση της , προχώρησαν στο προαπαιτούμενο ¨συνυποσχετικό¨ για την προσφυγή της Γερμανίας στο Δ.Δ. τ. Χάγης.
Μπορούμε να φανταστούμε πως και ο έτερος νέος υπάλληλος της ¨Παγκόσμιας Διακυβέρνησης¨ στην Ιταλία , ο κ. Μόντι , δεν θα ήθελε να κερδίσει η ¨πατρίδα του¨ την δίκη σε αντιδικία με την Γερμανία…, όπως βέβαια και ο κ. Παπαδήμος ( σκεφτείτε λίγο το προσωπικό δράμα αυτών των ¨παγκόσμιων ανθρώπων¨ , από την μια η ¨αγωνία τους για τις τύχες του διεθνούς τραπεζιτικού συστήματος και της ανθρωπότητας γενικότερα¨ και από την άλλη τα ¨στενά αναχρονιστικά, εγωιστικά , τοπικιστικά και μισαλλόδοξα συμφέροντα της χώρας – καταγωγής- τους ).

¨ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ¨ – ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Β΄
Επειδή η ¨ δικαιοσύνη ¨ πάντα πρέπει να αφήνει την αίσθηση της ¨ανεξαρτησίας της¨ ώστε να δικαιολογεί ( νομιμοποιεί ) την ύπαρξη της η ¨Απόφαση¨ , όλως ενδεχομένως , μπορεί να είναι ¨αμφίρροπη¨ και ¨ισοσκελισμένη¨ ( ¨δίκαια¨ κατά την τρέχουσα αντίληψη ) .
Δηλαδή να λέει πως επιβεβαιώνει αυτό που ζητά τώρα η Γερμανία , ότι σαν κράτος έχει ¨ασυλία¨ ( ετεροδικία) απέναντι σε αγωγές πολιτών και επί της ουσίας να ακυρώσει την σχετική απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας , ΟΜΩΣ σε αυτή την περίπτωση το ¨αιτιολογικό ¨ της Απόφασης μπορεί να λέει πως :
¨ ναι μεν οι πολίτες δεν μπορούν να ενάγουν την Γερμανία¨ , ΑΛΛΑ
¨ η Ελλάδα , σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ( ¨συνθήκες της Χάγης περί πολέμου¨ , 1897-1907 ) δικαιούται επανορθώσεων¨ μόνο… που αυτό πρέπει να το ζητήσει το ελληνικό κράτος – και βέβαια με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ¨συνθήκη ειρήνης ¨ μεταξύ των πρώην εμπόλεμων κρατών στον β΄π.π.
Στην ¨καλή περίπτωση¨ ( την οποία όπως έχω καταλάβει ¨ευελπιστεί¨ και ο πραγματικά άξιος συνεχιστής του αείμνηστου Ι. Σταμούλη , κ. Στ. Περράκης ) το σκεπτικό της Απόφασης μπορεί να λέει ( πράγμα που προσωπικά το θεωρώ –απίθανο- έχοντας γνώσει των εκβιασμών που ασκεί η Γερμανία στην διεθνή κοινότητα , στηριζόμενη στην οικονομική της δύναμη , αλλά και στις ¨ 5ες Φάλαγγες¨ που διαθέτει στα διάφορα κράτη ) πως :
¨Ο Β.Π.Π. έχει λήξει με την ενοποίηση της Γερμανίας και την υπογραφή της Συνθήκης των 4+2 , η οποία υπέχει την σημασία μιας ¨Συνθήκης Ειρήνης¨ , και συνεπώς η Γερμανία υποχρεούται να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με τα ενδιαφερόμενα ΚΡΑΤΗ για τον διακανονισμό των ζητημάτων που προέκυψαν από τον πόλεμο ( σε αυτή την περίπτωση μόνο των ¨Επανορθώσεων-Αποζημιώσεωνν ¨ , διότι άλλα όλα τ΄άλλα ζητήματα έχουν διακανονισθεί ) .
Αυτά ¨θα¨ μπορούσε να αναφέρει το σκεπτικό της Απόφασης στην ¨καλή περίπτωση¨.
Στην κακή ( το πιο πιθανό κατά την κρίση μου ) το σκεπτικό της ¨Απόφασης¨ στα πλαίσια μιας υποκριτικής λογικής θα αναφέρει πως ναι μεν οι πολίτες δεν δικαιούνται να ενάγουν την Γερμανία , αυτό μπορεί να τα κάνει μόνο το Ελληνικό κράτος ( γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτό από το 1832 ¨ελέγχεται¨ ) , η Γερμανία όμως υποχρεούται στην καταβολή Επανορθώσεων , ΑΛΛΑ ¨ΟΤΑΝ ¨ υπογραφτεί μια ¨Συνθήκη Ειρήνης¨ – που δεν έχει υπογραφτεί . Να αναφέρεται δηλαδή ρητά στο σκεπτικό της Απόφασης πως : ¨Η Συνθήκη των 4+ 2 για την Γερμανική Ενοποίηση και τον τερματισμό των Συμμαχικών Κατοχικών προνομίων ( 1990 )- ΔΕΝ – είναι η απαιτούμενη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ¨Συνθήκη Ειρήνης ¨, η απαίτηση παραμένει ¨ανοιχτή ¨ ( δηλαδή οριστικά κλειστή ! ) ¨ΟΤΑΝ¨ υπογραφτεί , όπως δηλαδή ισχυρίζεται , περιπαίζοντας επί εβδομήντα χρόνια την διεθνή κοινότητα , καταρρακώνοντας το διεθνές δίκαιο και το αίσθημα δικαίου των πολιτών , η κατ΄άλλα Δημοκρατική Γερμανία .

¨ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ¨ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Γ΄
Η Τρίτη και πιο απεχθής πιθανότητα είναι η Απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης είναι να απορρίπτει τις αγωγές των πολιτών κατά της Γερμανίας και να επιβεβαιώνει το παραδοσιακό ιμπεριαλιστικό δίκαιο της ¨Ετεροδικίας ¨- Ασυλίας – Ακαταδίωκτο των κρατών απέναντι σε εγκλήματα πολέμου και στρατιωτικές εισβολές ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΝΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ (οι οποίες ¨ειρήσθω εν παρόδω¨ κατασκευάστηκαν από τις ίδιες τις πολεμοκάπηλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στις αρχές του 19ου αιώνα – για να εισάγουν κάποια ¨λογική¨ και ¨δικαιοσύνη¨ στην διεξαγωγή των πολέμων, δεν παύει όμως να είναι μια ¨κατάκτηση της ανθρωπότητας¨ σε σχέση με το παρελθόν ) διατυπώνοντας στο αιτιολογικό της την θέση πως Η ¨ΣΗΜΕΡΙΝΗ¨ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΔΕΝ –ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ¨ΠΙΑ¨– ΜΕΤΑ ΑΠΟ 70 ΧΡΟΝΙΑ – ΣΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ¨ΑΛΛΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ¨ – ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ¨Γ΄ΡΑΪΧ¨ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ¨!
Για αυτό το ¨πιθανό σκεπτικό υπάρχει ήδη –νομικό προηγούμενο – με την μόλις πριν περίπου ένα χρόνο σχετική Απόφαση του λεγόμενου ¨Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων¨ του Συμβουλίου της Ευρώπης… Στην αγωγή Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων πολιτών είχαν απαντήσει ( Αποφασίσει ) πως η ¨δημοκρατική¨ Γερμανία δεν υποχρεούται να αποζημιώσει για κάτι που έκανε η Ναζιστική !
Στην Ευρώπη ¨της¨ ( UNSERES EUROPA – ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ Η ¨MARE NOSTRUM της Ιταλίας ) η Γερμανία με το ¨ειδικό βάρος της ¨μπορεί να ΕΠΙΒΑΛΕΙ την ¨ετεροδικία της …¨, αλλά και γενικά το ακαταδίωκτο της απέναντι σε κράτη και πολίτες .
Διαβάστε σχετικά εδώ, το ¨σκεπτικό¨ της Απόφασης ¨προπομπού¨, εύχομαι να διαψευστώ:
¨…Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η «Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» δεν υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να καταβάλλουν αποζημιώσεις ΓΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΧΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΥΤΑ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΑΝ…¨
http://www.doryforos.org/syzitiseis/viewtopic.php?t=1548&sid=532f675065e0f5c1852e330be2442b22
Τι θα σήμαινε εάν επικρατούσε αυτή η δικαιακή ¨λογική¨.
Εκτός του γεγονότος ότι δικαιώνεται το παλαιό , παμπάλαιο ¨δίκαιο¨ των ιμπεριαλιστικών πολέμων¨ , θα σήμαινε επίσης ότι καταργείται το μέχρι τώρα ισχύον Διεθνές Δίκαιο που αναφέρεται στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σύμφωνα με την ¨ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ¨ (ανεξάρτητα από την αρχική γεωγραφική τους έκταση και των πολιτικών συστημάτων και καθεστώτων που διακυβερνήθηκαν. Για παράδειγμα αναφέρω πως η Ρωσία μετά το κατέβασμα της κόκκινης σημαίας στο Κρεμλίνο υποχρεώθηκε, σύμφωνα με το ίδιο αξίωμα (της ¨διαδοχής των κρατών¨) να αποπληρώσει τα δάνεια που είχε λάβει η Τσαρική Ρωσία, τα οποία είχε διαγράψει ο Λένιν.
Επί σαράντα χρόνια η Δυτική Γερμανία , από το 1950 μέχρι το 1990 που ενσωμάτωσε την πρώην Ανατολική Γερμανία , ισχυριζόταν πως ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ αυτή (η κρατική της οντότητα ) είναι ο μοναδικός συνεχιστής του Ράιχ – δηλαδή της Γερμανίας –, ήταν δηλαδή η μοναδική ¨Γερμανία¨ και απειλούσε (έχοντας πλήρη συναίσθηση της οικονομικής δύναμης του ¨Μάρκου¨) όποια χώρα θα αναγνώριζε διπλωματικά την τότε Ανατολική Γερμανία ( Γ.Λ.Δ.- DDR) ότι θα διέκοπτε τις οικονομικές –διπλωματικές σχέσεις μαζί της! ( το λεγόμενο μεγαλομανές ¨Δόγμα Χάλστάϊν¨, σύμφωνα με το όνομα του τότε υπουργού εξωτερικών της) .
ΣΗΜΕΡΑ όμως που καλείται να πληρώσει για τα εγκλήματα του Γ΄ Ράιχ προωθεί την ιδέα πως δεν υπάρχει ¨Συνέχεια των Κρατών ¨ και δεν προτίθεται να πληρώσει γι΄αυτό . Σύμφωνα με την λογική ¨Τι φταίμε εμείς οι ¨δημοκράτες¨ γι΄αυτά που έκαναν οι Ναζί (η ¨άλλη¨ Γερμανία ήταν αυτή…¨. Μονά – ζυγά , Κορώνα- Γράμματα : Γερμανία.
Υ.Γ. ΜΕΡΟΣ Β΄
Δείτε εδώ τι πνίγει το κρατικό και δια-κομματικό κατεστημένο της Ελλάδας. Ανεβάστε αυτό το βίντεο (http://vimeo.com/31324369), τώρα που αναμένεται η απόφαση του Δ.Δ. τ. Χάγης και κανείς δεν μιλά , ούτε ¨πιέζει¨ για το γεγονός αυτό… Στην εκπομπή αυτή , μετά από την ακρόαση στο Δ.Δ. της Χάγης, ¨ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ¨, του καλού δημοσιογράφου Π. Σαββίδη –που δεν την αναπαρήγαγε κανείς– λέγονται από τον Στέλιο Περράκη (κρίνω πως σχεδόν όλοι οι άλλοι που ακούγονται είναι από ¨κάτι λίγο¨ μέχρι αδιάφοροι) όλα τα νομικά και πολιτικά επιχειρήματα που δεν εκθέτουν μόνο την Γερμανία –αλλά και το Ελληνικό– δια-κομματικό κατεστημένο, ακόμα και κάποιους ¨διεκδικητές¨ των Γερμανικών Επανορθώσεων –ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΣΙΓΗ ΤΟΥΣ– ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ…
Προσοχή, στην εκπομπή εκτίθεται κατά την κρίση μου και ο Ελληνογερμανός καθηγητής Χάγκεν-Φλαϊσερ (τον οποίο ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα τον κατατάσσουν στους θεούς του Ολύμπου για τον ¨αντιφασιστικό φιλελληνισμό του¨) με διάφορες έξυπνες ¨επιφυλάξεις¨ κατά των νομικών και πολιτικών επιχειρημάτων της Ελλάδας για την καταβολή των Γερμανικών Επανορθώσεων – Αποζημιώσεων (¨δεν είναι έτσι ακριβώς¨ ισχυρίζεται, δεν το ορίζει έτσι η Συνθήκη του Λονδίνου/1952, και βέβαια σαν ιστορικός κάνει ¨λάθος¨).
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ξεσκεπάζονται οι δύο οικονομολόγοι Alfred Ritschl ( Γερμανός,αλλά στην Αγγλία καθηγητής ) και Jac-De-pla ( Γάλλος ) που τους κάναμε επίσης “θεούς¨ στην Ελλάδα, διότι έγραψαν σε ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ την αλήθεια , δηλαδή πως ¨εάν ήθελε πραγματικά α διεκδικήσει η Ελλάδα , έχει τόσους ισχυρούς τίτλους που θα έπρεπε οι Γερμανοί να πουλήσουν και τα εσώρουχα τους για να μας αποζημιώσουν … , επίσης ο Ritschl -είχε – πει πως με την Συνθήκη του Λονδίνου η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που χάρισε τα τεράστια προ-πολεμικά χρέη και τα μεταπολεμικά μέχρι το 1952 ( της ΚΟΥΡΕΨΑΜΕ το 50 % των χρεών της και ορίσαμε ΕΝΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 60 ΕΤΩΝ ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΟΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΛΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Τ0 2010 ! – ΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟ 2,5 – 3 % …
Ο δε Γάλλος Ντεπλά υπολόγισε με επιστημονικό τρόπο πως η Γερμανία μας οφείλει ΠΑΝΩ ΑΠΟ 575 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ , την στιγμή οι ¨Έλληνες Διεκδικητές¨ (ας μη τους ονομάσουμε) ισχυρίζονται πως δεν μας χρωστά πάνω από 163 δις δολάρια –ΚΑΙ ΜΕΣΑ Σ΄ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ– ¨ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…¨ –ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕΣΑ Σ΄ΕΝΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ– 40 ΕΤΩΝ!
Αλλά βέβαια η Γερμανική αποικιοκρατική υπεροψία έχει ¨γραμμένους¨ και αυτούς τους ¨σώφρονες δημοκράτες¨, όπως και τους άλλους, τους ¨φιλογερμανούς διεκδικητές¨ που εδώ και εβδομήντα χρόνια λένε ¨πως δεν είναι σωστό να ζητάμε πολεμικές επανορθώσεις – τους θυμίζουμε μια ήττα – τώρα είμαστε σύμμαχοι και μας βοηθάνε¨, ας ζητήσουμε ¨μόνο την επιστροφή του εξαναγκαστικού δανείου¨, διότι το ¨δάνειο είναι δάνειο¨, συγκινεί κάθε καλό αστό που πιστεύει στην τήρηση των ¨χρηστών ηθών στις εμπορικές -χρηματιστικές συνδιαλλαγές¨ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ¨ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΕ¨ ΕΠΙ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ¨–
ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ – ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ – ΑΛΛΑ ΜΕ ¨ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ¨ ΓΙΑ Α ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΙΣ¨ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ¨ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΗΣ … ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ … ΑΝΤΕ ΚΑΙ Α ΤΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ¨ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ¨ Η ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ…
Σε αυτό το βίντεο λοιπόν που σαν προτείνω να δείτε , η εκπομπή ¨Ανιχνεύσεις¨ ζήτησε από τους ¨Φιλέλληνες¨ Alfred Ritschl και Jac-De-pla να μιλήσουν , υποθέτοντας πως μετά την καταγγελτική για την Γερμανία αρθρογραφία τους θα είχαν κάτι σημαντικά να προσθέσουν για τις οφειλόμενες οικονομικές υποχρεώσεις της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα…, ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ! (δες στο βίντεο).
ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ¨ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ¨ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ¨ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – Α Λ Λ Α – ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ¨ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ¨ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ -ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ … !!!!
Αυτοί είναι οι ¨φιλέλληνες καθηγητές¨ ( εντός και εκτός Ελλάδας ) , αρνήθηκαν να μιλήσουν ακόμα και σε μια δημοσιογραφική εκπομπή για να επιβεβαιώσουν αυτά που είχαν γράψει πριν 3-4 μήνες ! Δεν γνωρίζουμε εάν τους ¨συμβούλεψαν¨ κάποιες υπηρεσίες , διότι τα λεφτά είναι πολλά Άρη και η ¨Συνθήκη του Λονδίνου ¨ ( στην οποία στηρίχθηκε το Δυτικογερμανικό ¨οικονομικό θαύμα¨ ) σχεδόν ¨κρατικό μυστικό¨ της Γερμανίας. Όμως δεν σχολίασε , δεν ξεσκέπασε , κανείς στην Ελλάδα την απαράδεκτη αντιεπιστημονική συμπεριφορά των καθηγητών.
Πριν λίγες μέρες ο ¨Γερμανός από την Αγγλία¨ , ο κ. Ritschl έκανε νέες δηλώσεις στο Spiegel , όχι αγωνιώντας για την ¨δικαιοσύνη¨ ή από ¨φιλελληνισμό¨, όπως συνεχίζουν ορισμένοι να τον παρουσιάζουν, αλλά σαν Γερμανός ρεαλιστής που θέλει να ¨σώσε騨 την πατρίδα του. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ – ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ – ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ¨ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ¨ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ¨ΟΛΑ¨ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ –ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Έμμεσα δηλαδή προτείνει ¨συμβιβασμό¨, όσο είναι νωρίς, με την πληρωμή κάποιων ψιχίων. Ήδη στην Ελλάδα ορισμένοι ¨διεκδικητές¨ των Αποζημιώσεων, ¨συνήλθαν και αποφάσισαν εκτάκτως¨ πως το σύνολο των Επανορθώσεων – Αποζημιώσεων ανέρχονται μόνο σε ¨168 δις ΕΥΡΩ¨ (ΟΤΑΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 600… ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ) και σαν ¨Ευρωπαίοι Πολίτες της Συμφιλίωσης και της Αγάπης¨ προτείνουν στην Γερμανία την αποπληρωμή σε μικρές δώσεις διάρκειας 40 χρόνων! και μάλιστα με ¨κεφαλαιουχικά αγαθά ¨ (που θα τα υπερτιμολογούν, όπως συνηθίζεται στο ¨διεθνές εμπόριο).
Συμπέρασμα η Γερμανία φοβάται πως θα ζητήσουμε πραγματικά Επανορθώσεις , ¨εμείς¨, οι πάντα πρόθυμοι, κάνουμε από τώρα ¨εκπτώσεις¨. Έχει άδικο η ρατσιστική προπαγάνδα της Γερμανίας, από την εποχή του Φαλμεράϋερ , να μας παρουσιάζει σαν ¨Εμποράκους Λεβαντίνους¨ που κάνουν ¨ντόρο¨ για να πάρουν ¨κάτι¨;
http://vimeo.com/31324369

http://kostasxan.blogspot.com/2012/02/they-can-run-but-they-cannot-hide.html