Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Αυτό θα πει φωτογένεια


Τελικά ή «τόχεις» ή «δεν τόχεις» με την κάμερα.
Κι αυτά τα καταπληκτικά ζώα στον Καναδά βάλθηκαν να αποδείξουν ότι «τόχουν».
Ποζάροντας στο φακό στο iles de la Medeleine, ένα σύμπλεγμα νησιών στη μέση του κόλπου του Αγίου Λαυρεντίου, φώκιες αλλά και πιγκουίνοι «φόρεσαν» το καλύτερο χαμόγελό τους αποπνέοντας, παρά τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, μια απίστευτη ζεστασιά.

http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/287980/foresan-to-kalutero-hamogelo-tous-gia-to-fako/

Κοινοί τζογαδόροι στο τιμόνι της χώρας...


Μέσω facebook ορκίστηκε ο Πάνος Καμμένος ότι θα τους πολεμήσει μέχρι τέλους… Ποιους όμως;
Ο ανεξάρτητος βουλευτής διάβασε το ακόλουθο κείμενο του olympia.gr και συγκινήθηκε.
Το άρθρο γράφει:
The bondholder
Δεν ξέρω το γιατί αλλά σήμερα ήθελα να μοιραστώ με τους φίλους μου στο Olympia μια προσωπική στιγμή.
Χθες βραδύ άκουσα την 17 χρονών κόρη μου να κλαίει αθόρυβα. Ανέβηκα στο δωμάτιο και την αγκάλιασα σφιχτά. Το αγόρι της έφυγε για την Ιταλία να σπουδάσει. Δεν υπήρξαν υποσχέσεις για το αύριο. Μονό ο χωρισμός του τώρα.
Ασυνείδητα είδα ένα αγόρι στην πρύμη του Olympia – το καράβι που έπαιρνε εκείνη την εποχή τους μετανάστες – να κοιτάξει τους άνδρες του λιμανιού να λύνουν τα σχοινιά και το καράβι σιγά να απομακρύνεται από την αποβάθρα. Κοίταζε με θλίψη ένα κορίτσι στην αποβάθρα , την Ελληνική σημαία να κυματίζει σόλο το λιμάνι –ήταν 25 Μαρτίου – και ήξερε ότι δεν θα τα έβλεπε αυτά για πολύ καιρό.
Δεν ξέρω αν το έχετε νιώσει αυτό το συναίσθημα. Ξεριζώνονται όλα και έχεις μονό ένα κενό. Μονό η νοσταλγία μένει και ελπίζεις ότι είναι προσωρινό αυτό που ζεις.
Δεν θέλω τα παιδιά μας να νιώσουν αυτό το αίσθημα. Ίσως αυτή είναι η κινητήρια δύναμη που με κάνει να γράφω και να πολεμώ αυτούς που με τις πράξεις τους κάνουν τα παιδιά μας να αισθάνονται σήμερα όπως εκείνο το αγόρι στην πρύμη του Olympia.
Και θα τους πολεμήσω μέχρι το τέλος….

Ακούστε εδώ τις συνεντεύξεις του Πάνου Καμμένου (1) σε ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου και (2) στο "κουτί της Πανδώρας" του Κώστα Βαξεβάνη, όπου περιγράφει τη μαφιόζικη νοοτροπία της οικογένειας του πρώην πρωθυπουργού εις βάρος της χώρας μας:

1) http://www.youtube.com/watch?v=QF0K-WhdA5Y&feature=ರೆಳತೆದ್
2) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6PPdhSF_n3Y