Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Περί ελέγχου του πιστωτικού συστήματος...


"Ωσότου ο έλεγχος της έκδοσης χρημάτων και πιστώσεων να επανέλθει στην κυβέρνηση και να αναγνωριστεί ως η πλέον περίοπτη και ιερή ευθύνη της, όλες οι συζητήσεις περί εθνικής κυριαρχίας της Βουλής και της Δημοκρατίας είναι άσκοπες και μάταιες. Όταν ένα έθνος δεν έχει πλέον τον έλεγχο του πιστωτικού συστήματος, δεν έχει σημασία ποιος θεσπίζει τους νόμους του. Εφόσον τεθεί επικεφαλής η τοκογλυφία, θα καταστρέψει οποιοδήποτε έθνος"

William Lyon Mackenzie King, πρ. Πρωθυπουργός του Καναδά που εθνικοποίησε την Τράπεζα του Καναδά

Η επιλογή τους να τεθούν στην υπηρεσία ξένων δυναστών προκαλεί την εκδήλωση επιθετικότητας προς τους συμπολίτες τους

Την περασμένη Κυριακή 17/10/2011 σε μνημόσυνο σε ορεινό χωριό της Κορινθίας, ο σε απόσταση ομοτράπεζος μου Υπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Π. Μπεγλίτης, σηκώθηκε , πλησίασε, στάθηκε όρθιος με ύφος στρατηγού μπροστά μου και χτυπώντας την γροθιά του στο τραπέζι, με απείλησε μεγαλοφώνως μπροστά στους πολυπληθείς έκπληκτους συντοπίτες μας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν πρώην Δήμαρχος και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος , Δημοτικός Σύμβουλος και πολλοί άλλοι, ότι την επομένη θα μου έστελνε στο ιατρείο μου, το … ΣΔΟΕ!!

Αιτία; ρωτήστε τον ίδιο γιατί εγώ δεν του απεύθυνα καν τον λόγο, σεβόμενος την μνήμη του τιμώμενου εκλιπόντα, αν και είχα να του πω πολλά !

Πιθανολογώ ότι κρυφάκουσε (ή ίσως υπέκλεψε τεχνολογικά) την προσωπική κουβέντα μου με τον διπλανό μου, στην οποία συμπεριλαμβανόταν η λέξη κλειδί «γιαούρτι»!!

Τα πράγματα όμως δεν έμειναν εκεί, αντίθετα η αρχικά εν θερμώ απειλή, εκτελέστηκε τελικά εν
ψυχρώ, με απόλυτη συνέπεια!

Πράγματι, το ΣΔΟΕ ήρθε στο ιατρείο μου, στις 21/10/2011 (προφανώς καθυστέρησε λόγω απεργιών), είδε, τα βρήκε όλα εντάξει και απήλθε.

Οι άνθρωποι έκαναν καλά την δουλειά τους και δεν τους καταλογίζω κάποια ευθύνη.

Προφανώς όμως ο κύριος Μπεγλίτης προσπαθεί να συγκροτήσει Σώμα Δίωξης Όσων Ενοχλούν και μέχρι τότε χρησιμοποιεί το κανονικό ΣΔΟΕ.

Η επίδειξη δύναμης και ο απροκάλυπτος εκφοβισμός της τοπικής κοινωνίας ιδιαίτερα ενός ήσυχου εν προκειμένω ορεινού χωριού δεν είναι τυχαία γεγονότα, ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία.

Τελειώνοντας θεωρώ το περιστατικό πολιτική δίωξη, ένα άκρως επικίνδυνο φαινόμενο που δείχνει πως αντιλαμβάνονται στις μέρες μας, ορισμένοι την άσκηση εξουσίας, γι’ αυτό και το καταγγέλλω.

Γιάννης Γεωργόπουλος - Κιάτο Κορινθίας -21/10/2011

Δείτε και τα βίντεο με την συνομιλία της επίσκεψης.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_DrIB2D9N64&noredirect=1


http://loutraki1.blogspot.com/2011/10/blog-post_2372.html

olympia.gr