Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Στη Βουλή η μήνυση Αντωνίου

Σχετικά με τη μήνυση του γιατρού Δημήτρη Αντωνίου, με την οποία μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του μνημονίου κατηγορούνται για το κορυφαίο πολιτικό αδίκημα – κακούργημα της Εσχάτης Προδοσίας:

«Η μήνυσή μου για Εσχάτη Προδοσία κατά της Βουλής και της Κυβέρνησης με το αρ.πρωτ.3088/20-09-2011 διαβιβαστικό του εισαγγελέα του ΑΠ Αθανασίου Κατσηρώδη, διαβιβάστηκε στην Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 86 Συντ. και τον 3126/2003 «περί ευθύνης υπουργών».

Ο ελληνικός λαός τίθεται πλέον ενώπιον των ευθυνών του. Καλείται να γίνει, ως οφείλει, ΔΙΚΑΣΤΗΣ των ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, δια της εκλογής μιας νέας ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ αποφασισμένης να δικάσει τους Προδότες.

Καλούνται επίσης οι νυν βουλευτές-κατηγορούμενοι, εάν πράγματι πιστεύουν στην αθωότητά των, να κινήσουν οι ίδιοι εκούσια τις διαδικασίες δίκαιης δίκης των, ώστε να αποδείξουν περίτρανα την υποτιθέμενη αθωότητά των. Αλλιώς, εάν εκμεταλλευτούν το παγκοσμίως αντισυνταγματικό άρθρο 86 του Συντ.- προϊόν της διαστροφικής νομικής σκέψης του Ευ. Βενιζέλου- και μπλοκάρουν την νομική διαδικασία και θέσουν την υπόθεση στο αρχείο, θα ομολογήσουν την ενοχή των για ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Όμως, πρέπει να ξέρουν, ότι η αρχειοθέτηση της υπόθεσης με τον διαδικαστικό αυτό τρόπο, ΔΕΝ δημιουργεί δεδικασμένο, με αποτέλεσμα μια επόμενη εθνική βουλή να ανασύρει και να δικάσει τους Προδότες. Δεν υπάρχει δρόμος διαφυγής των Προδοτών.

Οι θεσμικοί συνταγματολόγοι πρέπει να πάρουν επιτέλους θέση: Πως θα προωθηθούν οι σχετικές δικονομικές διαδικασίες στην Βουλή, όταν τουλάχιστον 173 βουλευτές (οι ψηφίσαντες το μνημόνιο) είναι κατηγορούμενοι και ως τέτοιοι εξαιρούνται των σχετικών ψηφοφοριών, με συνέπεια να μην συγκεντρώνεται η ελάχιστη πλειοψηφία των 151 βουλευτών. Δεν είναι αυτό ανυπέρβλητο συνταγματικό κώλυμα, ικανό να διαλύσει την Βουλή?

Οι ευθύνες τέλος του Προέδρους της Δημοκρατίας είναι τεράστιες. Είναι κι αυτός μεταξύ των κατηγορουμένων. Δεν μπορεί, ηθικά και πολιτικά, να ασκήσει πλέον τα καθήκοντά του ως «συνεχιστή της ψυχής και της ιστορίας του Ελληνικού Έθνους»! Οφείλει να παραιτηθεί άμεσα ! Θα του το ζητήσω με προσωπική μου επίσκεψη μαζί τους τις επόμενες ημέρες.

Χαλκίδα 21-09-2011

Δημ. Αντωνίου»

Το τελευταίο στάδιο της μήνυσης του Δημήτρη Αντωνίου:

Τι θα αποφασίσει η ελληνική βουλή όταν 173 βουλευτές από τους 300 κατηγορούνται για εσχάτη προδοσία;

Εδώ προκύπτει μείζον συνταγματικό πρόβλημα αξιοπιστίας και νομιμότητας του δημοκρατικού μας συστήματος.

Τι σημαίνουν τα ανωτέρω :

Α. Αποδεικνύεται ότι η μήνυση του Δημήτρη Αντωνίου δεν ήταν προδήλως αβάσιμη (όπως ήθελαν να την παρουσιάσουν), αλλά εμπεριέχει σοβαρές ενδείξεις διάπραξης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας.

Β. Αποδεικνύεται ότι ένας πολίτης με ψυχή, σθένος, πίστη και πείσμα μπορεί να χτυπήσει το σύστημα και να απαιτήσει την εφαρμογή του νόμου ακόμα και κατά του πυρήνα της εξουσίας.

Γ. Αποδεικνύεται ότι ο Δημήτρης Αντωνίου είχε απόλυτο δίκιο αντιμετωπίζοντας πρόσφατα τις δια του τύπου προσβολές και σπέκουλες (κατευθυνόμενες και μη) που ήθελαν να παρουσιάσουν την μήνυσή του απορριφθείσα ως δήθεν αβάσιμη.

Δ. Η Βουλή οφείλει να εξετάσει την κατηγορία εναντίον μελών της για την διάπραξη του κορυφαίου πολιτικού ποινικού αδικήματος. Σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους, οι μηνυόμενοι βουλευτές οφείλουν να απόσχουν από κάθε σχετική ψηφοφορία.

Ε. Είναι αλήθεια ότι οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για την εσχάτη προδοσία δεν γράφτηκαν για βουλευτές, αλλά για πραξικοπηματίες. Το κορυφαίο πολιτικό, νομικό και κοινωνικό ερώτημα: τι γίνεται στην περίπτωση που οι ίδιοι οι βουλευτές καταλύσουν το Σύνταγμα κατά τις θεμελιώδεις αρχές του, οφείλει να απαντηθεί. Είναι σαφές ότι το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί από τους ίδιους τους πράξαντες, ούτε (δυστυχώς) απονέμεται από το Σύνταγμα στον λαό η δυνατότητα άσκησης ποινικών διώξεων. Στην περίπτωση του ποινικού αδικήματος δεν επαρκεί η οποιαδήποτε πολιτική καταδίκη την ώρα των εκλογών. Είναι λοιπόν ευνόητο ότι ο νομικός κόσμος της χώρας οφείλει πλέον να λάβει σαφείς και καθαρές θέσεις επί του θέματος.

ΣΤ. Πολιτικά, οι θιασώτες της υπερψήφισης του μνημονίου θα πρέπει να αναζητούν σπήλαια για να κρυφτούν. Είναι η πρώτη φορά που κατά την ισχύ του Συντάγματος του 1974 φτάνει στην Βουλή κατηγορία για εσχάτη προδοσία και μάλιστα εναντίον μελών της κυβέρνησης και βουλευτών. Μόνο και μόνο αυτή η εξέλιξη που προκλήθηκε από τις δικές τους πράξεις του καθιστά υπόλογους έναντι του λαού και της ιστορίας – και μην πουν κάποιοι από τους υπό κατηγορία βουλευτές ότι δεν διάβασαν το μνημόνιο πριν το ψηφίσουν … . Αυτό δεν τους αθωώνει, αλλά τους καταδικάζει οριστικά.

Νάσος

http://olympia.gr/

http://alfeiospotamos.blogspot.com/

Παρεμπιπτόντως:

Η Κύπρος γλύτωσε οριστικά από τον Μηχανισμό Στήριξης που έχει "φυλακίσει" την Ελλάδα χάρη στη στήριξη της Ρωσίας, η οποία δανείζει στο κυπριακό κράτος 2,5 δισ. ευρώ. Σήμερα το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, ενέκρινε την δανειακή συμφωνία με την Ρωσία ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, το δάνειο της Μόσχας προς τη Λευκωσία θα έχει διάρκεια 4,5 ετών, επιτόκιο 4,5% και θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2012.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρόταση που θα έκανε στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν (για την Ελλάδα, όπως είχε επιβεβαιώσει βουλευτής Ιβάν Σαββίδης θα έδινε 25 δισ. ευρώ) και με το επιτόκιο που παίρνει η Ρωσία κλείνει και το στόμα εκείνων που υποστήριζαν ότι "Θα είχε πολύ υψηλό επιτόκιο το ρωσικό δάνειο".

Σημειώνουμε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς είχε πει ότι "Διεθνείς οίκοι μας δάνειζαν το χειμώνα του 2010 25 δισ. ευρώ με επιτόκιο 6,5% και η κυβέρνηση αρνήθηκε και πήγε κατευθείαν στο Μνημόνιο" . Αλλά το κυπριακό δάνειο έχει και παράπλευρα οφέλη: Η Ρωσία έχει έναν επιπλέον λόγο να υπερασπιστεί την Κύπρο...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr