Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Εάν ο ελληνικός πολιτισμός είχε συνέχεια...


Πριν από λίγο καιρό όταν ολοκληρώθηκε ένας νέος κύκλος μελετών για το περίφημο Υπολογιστή των Αντικυθήρων, η επιστημονική κοινότητα ανακοίνωσε ότι αισθάνεται έκπληκτη με την ακρίβεια της κατασκευής και τις λειτουργίες του εν λόγω μηχανισμού. Ωστόσο φαίνεται ότι ξεκινά ένας νέος κύκλος εκπλήξεων σχετικά με το πραγματικό επίπεδο της προχριστιανικής τεχνολογίας...

Η αφορμή που τον πυροδότησε ήταν η ανακάλυψη ενός τεμαχίου γραναζιού του 3ου π.Χ. αιώνα, πριν τρία χρόνια στην πόλη Ολβία, της Σικελίας.

Λεπτομερής εξέταση και ακριβής αποκατάσταση σε υπολογιστή του εν λόγο γραναζιού αποκάλυψε ότι οι οδόντες του δεν είναι τριγωνικοί, όπως αυτοί του μηχανισμού των Αντικυθήρων και άλλων νεώτερων μηχανισμών που έχουν βρεθεί, άλλα καμπύλοι και μάλιστα με ακρίβεια καμπυλότητας εφάμιλλη της πιο σύγχρονης τεχνολογίας κατασκευής γραναζιών!

Η συγκεκριμένη καμπύλη μορφή των οδόντων παρουσιάζει μέγιστη ποιότητα εμπλοκής και ακριβέστερη σχέση μετάδοσης της κίνησης. Να σημειώσουμε δε ότι το εν λόγω γρανάζι, είναι το αρχαιότερο γρανάζι γρανάζι που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα και είναι τουλάχιστον δύο αιώνων παλαιότερο του Υπολογιστή των Αντικυθήρων, πράγμα που σημαίνει ότι η ανώτερη τεχνολογία του ήταν ήδη γνωστή πολύ νωρίτερα στον Αρχαίο Κόσμο.
Είναι κατασκευασμένο από κράμα χαλκού, έχει διάμετρο 43 χιλιοστά και διέθετε 55 δόντια σε όλη του την περιφέρεια.

Η χρήση του μηχανισμού, μέρος του οποίου αποτελούσε το γρανάζι, μας είναι άγνωστη. Ωστόσο τον Δεκέμβριο του 2008 ,στο διεθνές Συνέδριο Μελετών "Roman Africa" που διεξήχθη στην Ολβία, ο μηχανολόγος- μηχανικός δρ Τζιοβάνι Παστόρε, που έχει μελετήσει επισταμένα το εύρημα υποστήριξε πως
,δεδομένου ότι ο αριθμός 55 είναι γινόμενο των δύο πρώτων αριθμών 5 και 11,είναι πολύ πιθανόν να αποτελούσε μέρος μηχανισμού αναπαράστασης κάποιου αστρονομικού κύκλου. Αν συμβαίνει αυτό, επιβεβαιώνεται η μεγάλη ακρίβεια των αστρονομικών μετρήσεων εκείνης της εποχής με την χρήση οδοντωτών μηχανισμών προσομοίωσης της Ουράνιας Μηχανικής.(Πληροφορίες από περιοδικό Τρίτο Μάτι-Τ.188)

σ.Β: ...την ίδια ώρα που ο (κατά 1400 χρόνια παλαιότερος) πρόσφατα ανακαλυφθέν Υπολογιστής των Μινωιτών, παρουσιάζει αστρονομικές γνώσεις 1000 ετών παλαιότερες(!!) από αυτές που υποτίθεται ότι είναι "δάνεια" από Βαβυλωνίους και Χαλδαίους.
Κάπως έτσι καταρρίπτεται για μια ακόμη φορά η "ιστορική αλήθεια" με τα "δάνεια εξ ανατολών", που αποτελούν απλά θεωρίες σκοταδιστικών και περίεργων κέντρων, που έχουν σαν μοναδικό στόχο να μειώσουν και υποτιμήσουν το μεγαλείο και την μοναδικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού.

Δείτε οπωσδήποτε και το μικρό αυτό βίντεο του C.Sagan, για να κατανοήσουμε ακόμη περισσότερο σε τι σημείο θα πλησίαζε ο ανεπανάληπτος αυτός πολιτισμός, με 3-4 ακόμη αιώνες τεχνολογικής εξέλιξης, που απειλούσε να εξαφανίσει δια παντός, κοσμοθεωρίες, θρησκείες, "φώτα" και παραμύθια "εξ ανατολών" και έπρεπε με κάθε τρόπο να σταματήσει...

http://www.youtube.com/watch?v=bosc2YQQZFM&feature=player_embedded

Βισάλτης

Η αγνοημένη αντίληψη στο ζωϊκό βασίλειο...


"Εσένα σε θυμάμαι"
Γλασκώβη, Ηνωμένο Βασίλειο
Τα άγρια περιστέρια μπορούν να αναγνωρίζουν τους ανθρώπους ακόμα κι όταν αλλάζουν ρούχα, επιβεβαιώνει πείραμα σε πάρκο της Γαλλίας.

Τα πουλά αναγνώριζαν τον ερευνητή που κάποτε είχε προσπαθήσει να τα φοβίσει ακόμα κι ήταν μεταμφιεσμένος και προσπαθούσε να φανεί φιλικός, ανέφεραν την Κυριακή οι ερευνητές στο συνέδριο της Εταιρείας Πειραματικής Βιολογίας, το οποίο φέτος πραγματοποιείται στη Γλασκώβη.

Προηγούμενες έρευνες είχαν μελετήσει αυτή την ικανότητα σε οικόσιτα περιστέρια, αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που το συμπέρασμα επιβεβαιώνεται σε άγρια πτηνά.

Δύο ερευνήτριες του Πανεπιστημίου του Παρισιού πήγαν σε πάρκο της πόλης όπου τα περιστέρια βοσκούν ελεύθερα. Η μία ερευνήτρια άφηνε τα περιστέρια να φάνε ανενόχλητα την τροφή που τους πρόσφερε, ενώ η δεύτερη τα έδιωχνε μακριά.

Η άσκηση επαναλήφθηκε αρκετές φορές. Στη συνέχεια οι ερευνήτριες αντάλλαξαν τις ποδιές εργαστηρίου που φορούσαν, οι οποίες ήταν ίδιες αλλά σε διαφορετικά χρώματα.

Τα περιστέρια δεν έπεσαν στην παγίδα. Σε όλες τις περιπτώσεις μπορούσαν να αναγνωρίζουν την ερευνήτρια που τα φόβισε, ακόμα κι αν φόραγε την ποδιά της φιλικής ερευνήτριας.

«Είναι πολύ πιθανό ότι τα περιστέρια αναγνώριζαν τις ερευνήτριες από τα πρόσωπά τους, δεδομένου ότι και οι δύο ήταν γυναίκες και είχαν παρόμοια ηλικία, σωματότυπο και χρώμα δέρματος» συμπεραίνει η Δρ Νταλίλα Μποβέ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

«Το ενδιαφέρον είναι ότι, ακόμα και χωρίς εκπαίδευση, τα περιστέρια χρησιμοποίησαν αυθόρμητα τα πιο σχετικά χαρακτηριστικά των δύο ατόμων -πιθανότατα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, αντί για τις ποδιές εργαστηρίου που κάλυπταν το 90% του σώματος» επισημαίνει.

Μάλιστα το γεγονός ότι τα πτηνά γνωρίζουν ότι τα ρούχα δεν είναι καλός τρόπος για να αναγνωρίζεις έναν άνθρωπο υποδεικνύει ότι τα περιστέρια έχουν αναπτύξει την ικανότητα να ξεχωρίζουν συγκεκριμένα τους ανθρώπους.

Περαιτέρω έρευνες θα μπορούσαν να δείξουν αν τα περιστέρια μαθαίνουν ότι οι άνθρωποι αλλάζουν συχνά ρούχα, ή αν έχουν εξελιχθεί ώστε να εστιάζουν την προσοχή στο πρόσωπο.
Newsroom ΔΟΛ