Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης σφυρηλατήθηκαν από τα εκλεγμένα κοινοβούλια των χωρών μελών της


Tην ίδια στιγμή που η «ελληνική» κυβέρνηση περιφέρεται στις αγορές, στις πλατείες αλλά και στην ίδια μας την καθημερινότητα σαν φρικτός εφιάλτης, γυρεύοντας δανεικά και πλιατσικολογώντας σαν απελπισμένο πρεζόνι έτοιμο να σκοτώσει για να εξασφαλίσει τη δόση του, ο αμερικανός οικονομολόγος L. RANDALL WRAY, λέει τα πράγματα με τ όνομά τους και για τα καταστροφικά αδιέξοδα των πολιτικών που εφαρμόζονται και αποσυνθέτουν τη χώρα, όσο και για τις επιλογές των ισχυρών και για το σχέδιο της παγκόσμιας διακυβέρνησης που βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη.

Αλήθεια πρώτη: Το δεύτερο σχέδιο «διάσωσης» το μόνο που θα φέρει θα είναι μια νέα διόγκωση του χρέους.

Αλήθεια δεύτερη: Η νομισματική ένωση αποσυνέδεσε τα νομίσματα από τα έθνη τους και η απώλεια της νομισματικής κυριαρχίας ήταν το πρώτο βήμα στη διαδικασία εκχώρησης των θεμελιωδών κυριαρχικών δικαιωμάτων στη δικτατορία των τραπεζιτών και το όργανό τους την ΕΚΤ.

Αλήθεια τρίτη: Η ανεξαρτησία της ΕΚΤ είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να μη δεσμεύεται από δημοκρατικούς ελέγχους και ισορροπίες. Μ άλλα λόγια η δικτατορία των τραπεζιτών θεσμοθετήθηκε από τα «δημοκρατικά» κοινοβούλια των «εθνικών» κυβερνήσεων που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία στους οικονομικούς νταβατζήδες.

Αλήθεια τέταρτη: Με πολιτικές αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και σκληρής λιτότητας, οι προοπτική εξόδου από την κρίση μιας χώρας υπερχρεωμένης όπως η Ελλάδα είναι πρακτικά ανύπαρκτη.

Και το απαραίτητο συμπλήρωμα όλων αυτών...

Το υπερεθνικό (βλέπε ομοσπονδιακό) σύστημα διακυβέρνησης της Ευρώπης, είναι αυτό που θα προσδώσει θεσμική και πολιτική βιωσιμότητα στο Ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Συμπερασματικά:
Ο σχεδιασμός του «Ευρωπαϊκού ονείρου» με τα σύμφυτα προβλήματα που σήμερα εκδηλώνονται με τρόπο εκρηκτικό, ούτε τυχαίος ήταν, ούτε αποκομμένος υπήρξε από τους παγκοσμιοποιημένους οραματισμούς των ισχυρών που τον εμπνεύστηκαν.

Η κυβέρνηση των νέων Τσολάκογλου, υποταγμένη πλήρως σ αυτούς τους σχεδιασμούς και οδηγώντας ως πρόβατο, στη σφαγή τη χώρα στη γενικευμένη δυστυχία, δεν έχει απλώς απόλυτη επίγνωση των συνεπειών που θα έχουν οι χειρισμοί και οι πολιτικές της.

Εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία των εντολέων της που τη χειραγωγούν και αναγορεύεται εκ των πραγμάτων στο πιο άθλιο πολιτικό δημιούργημα όλων των εποχών, που δρα συνειδητά και απροκάλυπτα σε βάρος της ίδιας της της χώρας.

Κ. Κυριακόπουλος
http://ellinikoforum.blogspot.com


Από τη δράση του εδώ τοποτηρητή. Δείτε τα βίντεο:

http://vimeo.com/25781283

http://www.youtube.com/watch?v=S20_JuaX8gg&feature=player_embedded