Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

"Αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη την επόμενη μέρα θα της χαρίσουν αναγκαστικά ολόκληρο το χρέος"



Ένα άρθρο που αν μη τι άλλο προβληματίζει δημοσιεύτηκε πριν λίγο στην αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal. Ο τίτλος του …«Κι αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να σωθούν;»
Και απαντά ο ίδιος ο αρθρογράφος (Allen Mattich)
Τότε ο κεντρικός πυρήνας της Ευρώπης, η Γερμανία, θα υποστεί τέτοια ζημιά που θα αναγκαστεί να διαγράψει μονομιάς ολόκληρο το ελληνικό χρέος. Τι θα συμβεί όμως αν η Γερμανία διαγράψει από ανάγκη ολόκληρο το ελληνικό χρέος; Τότε θα τεθεί ζήτημα αξιοπιστίας και ηθικής. Μιας και αυτομάτως το ίδιο με την Ελλάδα θα πράξουν και η Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία με συνέπεια τη βέβαιη καταστροφή της Ευρωζώνης.
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ναι μεν αντιμετωπίζουν αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας τους όσον αφορά τη συνεχόμενη βοήθεια στην Ελλάδα, ωστόσο δεν εξηγούν γιατί το κάνουν.
Ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Barry Eichengreen, προειδοποιεί πως είτε το θέλουμε είτε όχι, μια εθελοντική έξοδο της Ελλάδας από το «ευρώ» (πτώχευση) θα αποτελέσει τη «μητέρα όλων των οικονομικών κρίσεων».
Το μέλλον της Ευρωζώνης και τα συμφέροντα Γαλλίας και Γερμανίας κρίνονται καθαρά από τη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα στο μέλλον.
Ολοκληρώνοντας το άρθρο συγκρίνει την ελληνική οικονομική κρίση με εκείνη της Αργεντινής και υπενθυμίζει πως η Αργεντινή επέστρεψε σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης τρία χρόνια μετά τη πτώχευση. Αντίθετα με τις σημερινές αποφάσεις και αν όλα πάνε κατ’ ευχή, η Ελλάδα το 2016 θα βρεθεί σε επίπεδα ρυθμών ανάπτυξης προ του 2008.
Σχετικές αναρτήσεις:
Handelsblatt: Έρχεται η ώρα της Γερμανίας και της Γαλλίας. Κρυφτείτε τώρα που μπορείτε!
The Wall Street Journal: «Η Ελλάδα προς πώληση – φτηνά – και η Γερμανία αγοράζει»
Wiener Zeitung: «Η Υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Maria Fekter παραδέχεται πως η χώρα της έχει εισπράξει από την Ελλάδα …19 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους»
The New York Times: Ο Έλληνας Πρωθυπουργός παραδέχεται πως το σχέδιο λιτότητας που επέβαλλε θα …αποτύχει!
http://gdailynews.wordpress.com/

Πού οφείλονται οι παλινωδίες του ΓΑΠ



Ένα καθεστώς που αποσυντίθεται και καταρρέει, σαν σκουληκιασμένος καρπός, δίχως να υπάρχει εναλλακτική πολιτική λύση ανατροπής του, γεννάει πλήθος νοσηρών παθολογικών καταστάσεων και κύματα αφόρητων πνιγηρών αναθυμιάσεων.
Όλα αυτά τα δηλητηριώδη νοσήματα παίρνουν πρωτοφανείς και καταιγιστικές διαστάσεις αν στην κυβερνητική κορυφή του καθεστώτος βρίσκεται ένα ατόφιο ανδρείκελο, όπως ο ΓΑΠ.
Ο ΓΑΠ έχει «σπάσει το κοντέρ», έχει καταρρίψει όλα τα ρεκόρ της ψευτιάς, του δωσιλογισμού, της πολιτικής ασημαντότητας και του κακόγουστου θεατρινισμού.
Είναι ένας πρωθυπουργός ανδρείκελο χωρίς ιστορικό προηγούμενο…
Το άκρον άωτον αυτής της ιστορικής «μοναδικότητας» είναι η σημερινή του συμπεριφορά, ανέκδοτο της υφηλίου: Να δηλώνει παραίτηση από τη θέση του Πρωθυπουργού για χάρη της «συναίνεσης» και μετά από κάποιες ώρες να επανέρχεται ως Πρωθυπουργός: Αυτοαναιρείται ο ίδιος ως Πρωθυπουργός και λίγες ώρες μετά αναιρεί την αυτοαναίρεσή του!!!!
Πρωτάκουστη ιστορική «πρωτοτυπία»…
Όσο αλλόκοτα, όμως, αστεία και σκανδαλωδώς παράδοξα και παράλογα είναι κάποια πράγματα, έχουν βαθύτερα πολιτικά «ελατήρια» και δεν οφείλονται σε ψυχολογικές ανωμαλίες.
Το ανέκδοτο αυτό του ΓΑΠ, το κορυφαίο και μοναδικό στην παγκόσμια πολιτική ιστορία, έχει βαθύτερες «ρίζες» πολιτικής ερμηνείας.
Πρώτα και κύρια δείχνει την «ασυμφωνία» μεταξύ των «νταβάδων» (διεθνών, Ευρωπαϊκών και εγχώριων): Τον άγριο πόλεμο μεταξύ τους σχετικά με το ποιος θα λεηλατήσει περισσότερο τον ελληνικό λαό, και θα αποκομίσει τα μεγαλύτερα υπερκέρδη από την πώληση της Ελλάδας.
Όταν υπάρχει μια οξύτατη οικονομική κρίση οι πολυεδρικοί «νταβάδες» μαλώνουν άγρια μεταξύ τους στο μοίρασμα των κερδών και στη σμίκρυνση των «ζημιών»…
Ο πόλεμος αυτός γίνεται ανεξέλεγκτος όταν Δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική και οργανωτική λύση ανατροπής τους, όταν δηλαδή δεν κινδυνεύουν από καμία επαναστατική πολιτική δύναμη..
Ο σφοδρός αυτός ανταγωνιστικός πόλεμος αντανακλάται και στο πολιτικό οικοδόμημα, στο σάπιο καθεστώς τους.
Γύρω από αυτό το σάπιο καθεστώς που έχει προκαλέσει την οργή και την αηδία του ελληνικού λαού και το οποίον όλοι οι «νταβάδες», θέλουν να αναπαλαιώσουν και να μακιγιάρουν με νέα χρώματα και «άφθαρτα» πρόσωπα, έχουν προκύψει μεγάλες διαφωνίες στο ποιος θα έχει πιο προνομιακή και «ηγετική» θέση στις «πρωτοβουλίες».
Εδώ γίνεται χαμός!
Όλα τα πολιτικά κόμματα είναι σταθερά πιασμένα στα αγκίστρια των ποικίλων και πολύχρωμων «νταβάδων»: Διεθνών και εγχώριων.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι η πλέον διαπλεκόμενη με τα κέντρα εξουσίας και τις «μαφίες» του χρήματος.
Η λύση να αυτό-αναιρεθεί ο πρωθυπουργός και να αναζητήσει και το τυπικό (το ουσιαστικό υπάρχει) της συναίνεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση και με άλλες δορυφορικές δυνάμεις υπαγορεύτηκε και επιβλήθηκε από κάποια οικονομικά κέντρα, προφανώς διεθνή και ευρωπαϊκά.
Κάποια άλλα, όμως, κέντρα εξουσίας, ιδιαίτερα οι Έλληνες «νταβάδες» δεν συμφωνούν με μια τέτοια λύση.
Θέλουν κι αυτά τα κέντρα συναινετικό σχήμα έκτακτης ανάγκης και «εθνικής σωτηρίας» με άλλους, όμως, πολιτικούς όρους: ίσως πιο έξυπνους πολιτικά και αποτελεσματικούς, αλλά να προπαντός να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην «ανατροπή» του πολιτικού σκηνικού…
Αιφνιδιάστηκαν, λοιπόν, οι «νταβάδες» αυτοί από το «πραξικόπημα» των άλλων «νταβάδων» που πήγαινε να προχωρήσει με τον ΓΑΠ και το Σαμαρά…
Αυτό φάνηκε καθαρά στο Μεγάλο κανάλι των Ελλήνων «νταβάδων», το mega: Για «προσωπική» και «παράλογη» πρωτοβουλία του Γιωργάκη μιλούσαν, για «πρωτοβουλία» που δεν γνώριζαν οι υπουργοί και οι στενότατοι συνεργάτες του: Μάλιστα προεξοφλούσαν, μετά βεβαιότητας την αποτυχία της. Ακόμα έλεγαν ότι ούτε καν θα εκδηλωθεί στο διάγγελμα…
Το Κανάλι των Ελλήνων «νταβάδων» Δικαιώθηκε: Ο ΓΑΠ έβαλε την ουρά στα σκέλια και …Επέστρεψε στην Πρωθυπουργία…
Δεν φτάσαμε, λοιπόν, στο τέλος των επεισοδίων του σήριαλ της «εθνικής σωτηρίας» μας. Έχουμε ακόμα πολλά επεισόδια κακόγουστα και πιο εμετικά από τα τηλεοπτικά σήριαλ, να παρακολουθήσουμε Από όλους τους πολιτικούς ταχυδακτυλουργούς και αυτούς των «αριστερών» κλόουν που ανάγουν το όλο πρόβλημα στην προσφυγή στις κάλπες για να αυξήσουν τις κοινοβουλευτικές τους εδρούλες…
Μάλλον τώρα γίνεται μονόδρομος το εκλογικό πανηγύρι, εκτός και αν ακόμα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι «άσσοι» στα χέρια των μηχανισμών τρομοκρατίας και προβοκάτσιας: Μην ξεχνάμε ότι CIA έχει «προβλέψει» αιματοχυσίες…
Αυτά, βεβαίως τα συνεχή ρεζιλίκια των πολιτικών αγυρτών (κυβερνητικών και μη) είναι χρήσιμα: Ο ελληνικός λαός συνειδητοποιεί όλο και πιο πολύ το θέατρο των πολιτικών καραγκιόζηδων και θα αρχίσει να διακρίνει και αυτούς που βρίσκονται πίσω από το μπερντέ: Τους «νταβάδες» και τα «νέα» κατασκευάσματά τους που το παίζουν και «αγανακτισμένοι». Ποιοι, οι «νταβάδες» και οι «πόρνες» τους;
Θύμιος Παπανικολάου
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=27385#27385