Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ένα "φύσημα" πρέπει στους θρασύδειλους τοπικούς άρχοντες...


Στο κέντρο της πλατείας Αριστοτέλους, μπροστά από ένα πανώ με το σύνθημα «Λευτεριά στη Ελλάδα», και περιστοιχισμένος από πολίτες, εγκαταστάθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με την άρνηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να του παραχωρήσει το χώρο για ομιλία.
Σε δηλώσεις του, ο Μ. Θεοδωράκης τόνισε ότι η ομιλία του θα γίνει κανονικά το απόγευμα της Πέμπτης και κάλεσε το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος και να του ζητήσει «συγγνώμη». «Μας στέλνει στα πάρκα, στο αεροδρόμιο, θα μας στείλουν και στη Χαλκιδική. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν από τους 10.000.000 συνιδιοκτήτες της Ελλάδας. Όχι εδώ θα μείνουμε, δεν θα πάμε πουθενά», πρόσθεσε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και επικεφαλής της «Σπίθας».
Ο δήμαρχος του απάντησε μέσω του Mega, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν απαγόρευσε τη συγκέντρωση και θα περίμενε από έναν άνθρωπο σαν τον Θεοδωράκη να σεβαστεί την ευταξία της Θεσσαλονίκης: «αν θέλει να πω ότι έκανα λάθος, να το πω, αλλά πιστεύω ότι δεν έκανα λάθος», συμπλήρωσε.
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος αναζήτησε τηλεφωνικά τον μουσικοσυνθέτη, αλλά ο Μ. Θεοδωράκης αρνήθηκε να απαντήσει και δήλωσε πως θα του μιλήσει μόνο αν του ζητήσει «συγγνώμη».
Η συγκέντρωση της «Σπίθας» είναι προγραμματισμένη για τις 7:00 μ.μ. της Πέμπτης στην πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά.
Newsroom ΔΟΛ