Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Συμπεράσματα για το πολιτικό σκηνικό


Από όλη την προηγούμενη περίοδο αλλά και από αυτό που έγινε στην χθεσινή πορεία-συγκέντρωση στην Αθήνα, και σε άλλες πόλεις, βγαίνει μια σειρά από συμπεράσματα. Επιγραμματικά:
Το Μνημόνιο είναι εδώ γιατί εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου που ελέγχει την οικονομική και πολιτική ζωή στην χώρα αλλά και τα συμφέροντα των ηγεσιών τουλάχιστον των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠαΣοΚ και ΝΔ. Όλοι αυτοί θέλουν Μνημόνιο. Ακόμη και αυτοί που λένε ότι είναι εναντίον του. Μόνο ο λαός δεν το θέλει το Μνημόνιο.
Η κυβέρνηση δεν πέφτει γιατί δεν θέλει κανένας, εκτός από τον λαό, να την ρίξει. Ούτε η ΝΔ, ούτε το ΚΚΕ. Διότι η κυβέρνηση αυτή είναι ένα φτερό στον άνεμο, ένα φύλλο, ένα τίποτα και χρειάζεται μόνο ένα φύσημα για να πέσει. Για τον ίδιο λόγο δεν φεύγει και το Μνημόνιο.
Μεγάλα τμήματα του λαού, μεγάλα όμως λέμε, από όλες τις παρατάξεις και πολιτικές πλευρές, θέλουν να φύγει η κυβέρνηση αλλά και το τρέχον πολιτικό σύστημα και τα πρόσωπα. Σούμπιτο. Αυτή είναι πλέον η θέληση του κυρίαρχου λαού. Και μην ακούτε τις κομματικές πριμαντόνες που προσπαθούν να σώσουν τα κεκτημένα τους. Ο πολύς λαός δεν θέλει κανέναν τους.
Μεγάλο μέρος του λαού, πάλι από όλες τις πλευρές, έχει πια πάρει απόφαση να αντιμετωπίσει την κατάσταση ειρηνικά μεν, δυναμικά δε. Και διαρκώς μεγαλώνει η μερίδα αυτή. Γι’ αυτό και η μαζικότητα στις συγκεντρώσεις της χθεσινής απεργίας. Ο λαός αυτός ξέρει ότι είναι μόνος του. Και πως κανείς δεν πρόκειται να πάρει τα δίκια του και να τον υπερασπιστεί. Και έχει πάρει απόφαση, σε μεγάλο βαθμό, να βγάλει μόνος του το φίδι από την τρύπα. Ο λαός έχει αλλάξει φρόνημα.
Η οικονομική ολιγαρχία που κυβερνάει τον τόπο μαζί με τους υπαλλήλους της, δηλαδή κομματικές ηγεσίες και “προβεβλημένοι” πολιτικοί σε όλα τα κόμματα, ροκ σταρ δημοσιογράφοι των καναλιών της λοβοτομής, διάφορα τσιράκια δεξιά και αριστερά και παπαγαλάκια, έχουν χεστεί από το φόβο τους. Όχι μόνο από χτες και λόγω της μαζικότητας της συγκέντρωσης. Αλλά λόγω όλων των στοιχείων για τις διαθέσεις του λαού και την μεταστροφή στο φρόνημά του, τα οποία έχουν στα χέρια τους καιρό τώρα. Ξέρουν πια ότι με σιγουριά ο λαός θα τους αντιμετωπίσει δυναμικά. Και πολύ θυμωμένα για ότι του έχουν κάνει και συνεχίζουν αμετανόητοι να του κάνουν.
Οι ενορχηστρωτές της αντιμετώπισης των λαϊκών συγκεντρώσεων θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν την αυξανόμενη μαζικότητα εντείνοντας την γνωστή και δοκιμασμένη μέθοδό τους: με τους μπαχαλάκηδες και τους “αντιεξουσιαστές”, που ελέγχουν οι ίδιοι, σε συνεργασία με τις επί τόπου αστυνομικές δυνάμεις, προκαλούν “επεισόδια” και “επιθέσεις” τάχα μου στα ΜΑΤ, ώστε μετά να έχουν το πρόσχημα να εξαπολύσουν βροχή και καταιγίδα χημικών, προς τον λαό της συγκέντρωσης. Να τον διαλύσουν κάνοντας το περιβάλλον αποπνικτικό.
Οι αντι-ασφυξιογόνες μάσκες θα είναι το μεγάλο λαϊκό όπλο στις επόμενες συγκεντρώσεις. Προμηθευτείτε αντιασφυξιογόνες μάσκες με κάθε τρόπο. Αλλιώς οι συγκεντρώσεις θα διαλύονται από τις ομοβροντίες των χημικών των ΜΑΤ. Υπάρχουν ήδη φήμες ότι έχει απαγορευτεί ή εμποδίζεται η πώλησή τους. Παραγγείλετε μέσω internet. Κάντε αναζήτηση στο google για anti gas mask.
Η ΓΣΕΕ και το ΚΚΕ, μέσω του ΠΑΜΕ, που έχουν στα χέρια τους τον έλεγχο της λαϊκής αντίδρασης, προκρίνουν μόνιμα ως σωστή μέθοδο την απεργία και την πορεία. Επειδή φυσικά δεν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση. Η σωστή μέθοδος αντίδρασης στην επίθεση που δέχεται ο λαός είναι μία: Συγκέντρωση και παραμονή. Συγκέντρωση στην πλατεία (Συντάγματος) και παραμονή εκεί για μέρες ή εβδομάδες. Ακλόνητα. Μέχρι να μαζευτεί λαός μιλιούνια. Θα είναι πόλεμος χαρακωμάτων. Μακρύς.
Η διάσπαση ΓΣΕΕ – ΠΑΜΕ είναι τεχνητή. Είναι εφαρμογή του διαίρει και βασίλευε. Η ηγεσία του ΚΚΕ φοβάται και τρέμει την πτώση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος και θέλει την διατήρησή του. Διότι φοβάται πως μια γενικευμένη πτώση θα συμπαρασύρει και την ίδια. Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν θέλει να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Όχι τώρα και ΚΥΡΙΩΣ όχι από τον λαό. Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν θέλει να κακομάθει ο λαός ότι μπορεί να περνάει το δικό του και να ρίχνει κυβερνήσεις. Όπως φυσικά και οι άλλες κομματικές ηγεσίες. Η ΓΣΕΕ φυσικά και είναι υποχείριο άμεσο του συστήματος.
Το ΠΑΜΕ (και φεύγουμε), εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς της ηγεσίας του ΚΚΕ, παίζει τον χειρότερο ρόλο στην όλη υπόθεση. Πρώτον, διότι εκτός από τα κομματικά ή συνδικαλιστικά μέλη που ούτως ή άλλως θα πήγαιναν μαζί του, μαζεύει στις πορείες του τους πιο δυναμικούς έλληνες, τους πιο πολιτικοποιημένους (ένα άλλο δυναμικό, ΠαΣοΚογενές όμως κομμάτι πάει με τα εργατικά κέντρα, δηλαδή την ΓΣΕΕ αλλά είναι μικρό ακόμη). Και δεύτερον διότι το ΠΑΜΕ το μόνο που κάνει είναι να τους πάει μια πορεία, βόλτα δηλαδή, και μετά να τους διαλύσει. ΠΑΜΕ και φεύγουμε δηλαδή. Φωνάζει και μερικά συνθήματα άσχετα με την τρέχουσα επικαιρότητα και τα τρέχοντα λαϊκά αιτήματα κι αυτό είναι όλο. (Προσωπικά μέχρι τώρα πήγαινα κυρίως με το ΠΑΜΕ, λόγω του ότι κάνει εδώ κοντά τις συγκεντρώσεις. Θα το ξανασκεφτώ όμως). Τους (μας) πάνε λοιπόν μια βόλτα και μετά μας διαλάνε. Ενώ ξέρουν καλύτερα από ΟΛΟΥΣ, λόγω και εμπειρίας που έχουν, πως για να φύγει αυτή η χολέρα, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ.
Η ΝΔ πιστεύει ότι μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της. Η ανεντιμότητα της ηγεσίας της είναι απλώς πιο προφανής από εκείνη των ηγεσιών των άλλων κομμάτων. Τα έχω ξαναπεί: η ΝΔ είναι το ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια. Με έναν στρατό στελεχών, που παρόμοια με εκείνον του ΠαΣοΚ (και δεν μιλάω εδώ για τα μικρο-στελέχη), εξίσου βουτηγμένα στην διαφθορά, την συναλλαγή με εξωθεσμικούς παράγοντες και στην εσωτερική δολοπλοκία για την νομή της κομματικής εξουσίας. Μόνο την εξουσία θέλουν. Όπως όλοι δηλαδή. Η ΝΔ όπως και το ΠαΣοΚ, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου στην χώρα. Απλώς το ΠαΣοΚ το κάνει πιο αποτελεσματικά. Η ΝΔ δεν είναι αντι-μνημονιακή και μην ακούτε τίποτε. Είναι η πιθανότερη όμως εναλλακτική του συστήματος και η πιθανότερη επόμενη κυβέρνηση. Η ΝΔ και η ηγεσία της είναι σάρκα εκ της σαρκός αυτού του πολιτικού καθεστώτος που μας οδήγησε, μέσω της ανελέητης εκμετάλλευσης και της διεφθαρμένης συναλλαγής, στην τωρινή καταστροφή.
Δεν θα πάμε στην “νέα μεταπολίτευση”. Διότι ακόμα δεν βγήκαμε από την χούντα. Η χούντα άλλαξε απλώς τα ρούχα της και μεταμφιέστηκε σε μεταπολίτευση. Μας έφεραν “εθνάρχες” και “χαρισματικούς” αρχηγούς με την τάχα μου μεταπολίτευσή τους (και δεν ντρέπονται να κάνουν και γιορτή παλινόρθωσης της δημοκρατίας κάθε χρόνο, οι βέβηλοι). Οι οποίοι “εθνάρχες”, “χαρισματικοί” και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, το μόνο που έκαναν ήταν να μας αποκρύβουν ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Δεν είχαμε ποτέ. Και πως Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ. Η εξουσία ασκείται από είκοσι οικογένειες στην Ελλάδα που ελέγχουν τον πλούτο της χώρας από συστάσεως ελληνικού κράτους. Και το κάνουν αυτό ελέγχοντας τα πολιτικά κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης. Για να πάμε λοιπόν σε “νέα μεταπολίτευση” πρέπει να βγούμε από την χούντα. Και θα βγούμε από την χούντα όταν κανένα από τα πρόσωπα του σημερινού πολιτικού σκηνικού δεν θα εμφανίζεται στα κανάλια και στα έντυπά τους για να ζητάει την ψήφο μας και να κάνει παιχνίδι. Κανονικά τώρα οι μισοί από όλο το πολιτικό σκηνικό των τριών τελευταίων δεκαετιών, μέχρι και σε επίπεδο κάτω από δήμαρχο, έπρεπε να είναι στις φυλακές. Οι φυλακές μας έπρεπε να είναι γεμάτες από δαύτους όλους τώρα. Κι αυτοί ζουν και βασιλεύουν και τον κόσμο κοροϊδεύουν.
http://anarmodios.wordpress.com