Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Η κατασκευασμένη κρίση κι ο ρόλος των κοινοβουλευτικών αχυρανθρώπων...


Colpo Grosso, Τραπεζιτών και Κυβερνήσεων, η «Κρίση» που τη δημιούργησαν για να μας φορτώσουν τα χρέη τους. Η «κρίση», που έγινε ευκαιρία, «δεν ήταν αναπόφευκτη». Το είπε και το Κογκρέσο. Επομένως δεν την έστειλε ο θεός της «Πανθρησκείας» του πολύ-πολιτισμού, ούτε σε συνδυασμό «παγκόσμιων φαινομένων» και «συγκυριών», αλλά εργάστηκαν συστηματικά για αυτήν, ένα «μάτσο Ιουδαίοι», οι Τράπεζες τους, και οι αχυράνθρωποι τους, στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ευθύνες σε Τραπεζίτες, «ρυθμιστικές αρχές» και την κυβέρνηση των ΗΠΑ επέρριψε η επιτροπή του Κογκρέσου, που αναφέρει στο πόρισμα της, ότι η κρίση μπορούσε να αποφευχθεί, και τονίζει ότι « η κρίση υπήρξε αποτέλεσμα ανθρώπινων πρωτοβουλιών», από τη μία πλευρά και «απραξίας», από την άλλη. Οι επικεφαλής «οικονομικών οίκων», και οι πολιτικοί, αγνόησαν τα προειδοποιητικά σημάδια και απέφυγαν να λάβουν μέτρα για τους εμφανιζόμενους κινδύνους। «Η ολιγωρία τους υπήρξε μεγάλη. Δεν πρόκειται για στιγμιαίο σφάλμα», αναφέρει το πόρισμα της επιτροπής. Τόσα μπορούσαν, τόσα μας είπαν. Η αλήθεια δεν κρύβεται πια κάτω από το χαλί. Μας έδωσαν και ονόματα. Η (ιδιωτική)Κεντρική Τράπεζα (Fed), των Ρότσιλντ-Ροκφέλερ. Ο Ιουδαίος πρώην διοικητής της Fed, ο «μάγος» των αγορών, Αλαν Γκρίνσπαν που προώθησε την οικονομική απορρύθμιση, ο ιουδαίος Τιμ Γκάιτνερ, σήμερα υπουργός Οικονομικών, τότε διοικητής της Fed της Νέας Υόρκης. Ο αχυράνθρωπος των Ροκφέλλερ, που έβγαλε την Lehman Brothers, από «την πρίζα». Ο πρώην πρόεδρος γενικός διευθυντής της Lehman Brothers κ. Ντικ Φουλντ, ( 01-09-2010), ότι «η Lehman υποχρεώθηκε να πτωχεύσει, όχι λόγω αμέλειάς της ή αδυναμίας της να βρει τρόπους εξόδου της από την κρίση, αλλά μετά από μία απόφαση, που ελήφθη στη βάση ψεύτικων στοιχείων, να μην της δοθεί η ίδια βοήθεια που απολάμβαναν οι ανταγωνιστές της πριν αλλά και τις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά την πτώχευσή της.
Την παραμονή της πτώχευσης, δηλαδή την 14η Σεπτεμβρίου 2008, η Fed συνέχιζε να παρέχει εγγυήσεις σε ανταγωνιστές της Lehman, κάτι που τους επέτρεπε να δανείζονται εν μέσω κρίσης, ενώ για την ίδια η Fed απαγόρευε να δανείζεται, σχεδόν για ένα 6μηνο και μονάχα η Lehman στερείτο αυτό στο οποίο οι άλλοι είχαν με μία ανεμπόδιστη πρόσβαση».
Και άλλοι πρωταγωνιστές: Ο Πόλσον και ο Λόιντ Μπλάνκφαϊν της Goldman Sachs , η JPMorgan Chase και ο Τζέιμι Ντάιμον, η Citigroup κλπ. κλπ. κλπ.
Το πόρισμα μιλάει και για το πλιάτσικο. «Κατάρρευση των αρχών χρηστής διοίκησης», διαπίστωσαν, και «μεγάλες παραβιάσεις δεοντολογίας και διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα». Και να φανταστείτε, άφησαν απέξω, την Enron. Η Χούντα των αγορών, το «αθέατο» Ανώτατο Σοβιέτ, του Τετάρτου Ράιχ, δημιούργησε και προκάλεσε την κρίση, όπως και το 1929, και βρήκε την «ευκαιρία», να φορτώσει στις πλάτες των απλών ανθρώπων, τον «αέρα», μέσα από την μεταφορά των Ιδιωτικών Χρεών, στους κρατικούς προϋπολογισμούς, με τα «πακέτα διάσωσης». Έκαναν τη δική τους χρεοκοπία δική μας. Αυτή ήταν η σημασία του συνθήματος, «Να κάνουμε την κρίση Ευκαιρία». Ο Ιουδαίος διευθυντής του ΔΝΤ, αναφορικά με τις ΗΠΑ, είπε ότι θα δυσκολευθούν να χρηματοδοτήσουν το τεράστιο χρέος τους, στο οποίο φορτώθηκαν οι ζημιές των τραπεζιτών, ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες των αγορών για το χρέος της Ιαπωνίας, μετά την υποβάθμισή της από τη Standard & Poor's. Ότι ισχύει, για την «μητέρα πατρίδα», ισχύει και για την Ελλάδα. Η «κρίση», που έγινε ευκαιρία, «δεν ήταν αναπόφευκτη», η «κρίση» υπήρξε αποτέλεσμα ανθρώπινων πρωτοβουλιών», και «απραξίας». Αφού, οι «κατσαπλιάδες των αγορών», έκαναν την «κρίση ευκαιρία», το αποτέλεσμα για την παγκόσμια οικονομία, ήταν η «υψηλή ανεργία» και οι «αυξανόμενες τιμές», που αν δεν «αντιμετωπιστούν», θα προκαλέσουν «αστάθεια και κοινωνικές συγκρούσεις», ακόμα και εμφύλιους πολέμους, σε χώρες με υψηλή ανεργία και μεγάλα χάσματα σε επίπεδο εισοδήματος, όπως μας είπε από την Σιγκαπούρη, ο περιούσιος επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, που μίλησε για «μια χαμένη γενιά», αφού την προσεχή δεκαετία, 400 εκατομμύρια νέοι, αναμένεται να προστεθούν στην παγκόσμια αγορά εργασίας, και ανεργίας.
Η Παγκόσμια Διακυβέρνηση, της οποίας general manager είναι ο Ιουδαίος διευθυντής του ΔΝΤ, θέτει νέα καθήκοντα στους κοινοβουλευτικούς αχυρανθρώπους ανά τον κόσμο, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του έργου των «αγορών», και να ελεγχθεί το «πόπολο», και να μην προκαλέσει αστάθεια. Η Παγκόσμια Διακυβέρνηση, κάλεσε τις «κυβερνήσεις», να αντιμετωπίσουν τις «οικονομικές στρεβλώσεις», και να δημιουργήσουν νέες προσωρινές και part time θέσεις εργασίας, με «κινέζικα» μεροκάματα. Ο Ιουδαίος διευθυντής του ΔΝΤ τόνισε ότι οι αυξανόμενες τιμές ειδών διατροφής και πετρελαίου στη διάρκεια των τελευταίων μηνών είναι ένας από τους παράγοντες πίσω από τις μαζικές διαμαρτυρίες κατά των κυβερνήσεων σε Αίγυπτο και Τυνησία. Τους «άλλους παράγοντες», δεν μας τους είπε. Η στυμμένη λεμονόκουπα, ο Μουμπάρακ, είπε ότι θα φύγει τον Σεπτέμβριο και αυτό ανησύχησε τις «αγορές» και το πετρέλαιο, πέταξε στα 102 δολάρια.
Για μια ακόμα φορά έκαναν την κρίση ευκαιρία. Επομένως, αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα μας προσφέρουν λύσεις ευκαιρία. Πρώτα δημιουργούν το πρόβλημα και μετά μας προσφέρουν τις δικές τους «λύσεις». Η λύση, όμως στο παγκόσμιο πια πρόβλημα, δεν είναι, περισσότερη παγκόσμια διακυβέρνηση. Τη λύση, δεν θα μας τη δώσουν, οι ένοχοι κατατσαπλιάδες , που συνωμότησαν κατά της ανθρωπότητας. Η λύση είναι περισσότερη λαϊκή κυριαρχία. Να ανατραπεί η παγκόσμια Τραπεζιτική Χούντα και το σύστημα των Κεντρικών Τραπεζών και να περάσει ο έλεγχος της παραγωγής χρήματος, στα δημοκρατικά όργανα εξουσίας.
Σπύρος Χατζάρας
http://deltio11.blogspot.com/