Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Οι 156 έχουν πάρει δρόμο χωρίς γυρισμό...


κκ βουλευτές του ΠαΣοΚ, είσαστε το όργανο της καταστροφής μας. Σαν χώρα και σαν οικονομία. Εσείς, κκ βουλευτές του ΠαΣοΚ, δώσατε την άδεια και την εξουσία, με την ψήφο σας, να συμβεί στην πατρίδα μας η μεγαλύτερη καταστροφή που είδε ελληνικό μάτι τα τελευταία 50 χρόνια σ’ αυτόν τον τόπο. Και μάλιστα υπό το πρόσχημα της σωτηρίας της. Που ορισμένοι από σας, χωρίς ντροπή και αιδώ, το υπερασπίζεστε ακόμη. Ότι μας σώζετε κι από πάνω.
Το σίγουρο είναι ότι αυτό που κάνατε σας κατέστησε μισητούς και απεχθείς όχι μόνο στον λαό, που τώρα μαίνεται εναντίον σας, αλλά ακόμη και σε μεγάλο μέρος των πρώην φανατικών οπαδών σας. Δεν ξέρω αν κινδυνεύετε να σας “σπάσουν στο ξύλο” οι πολίτες. Αλλά να “σας φτύσουν” κινδυνεύετε σίγουρα.
Ξέρω ότι εσείς βασικά δεν το θέλατε όλο αυτό. Αυτές τις σκοτούρες τις τωρινές. Εσείς απλώς θέλατε να είσαστε η κυβέρνηση. Η εξουσία. Και θα προτιμούσατε να βρίσκεστε σε μια οποιαδήποτε άλλη νορμάλ κοινοβουλευτική περίοδο και όχι στην τωρινή. Δεν είσαστε για μεγάλες αποφάσεις και ηρωϊσμούς, εσείς. Μας το αποδείξατε κιόλας. Εσείς θέλατε μια ήρεμη κοινοβουλευτική περίοδο, όπου θα μπορούσατε να διορίζετε, όπως τις παλιές ένδοξες μέρες, αβέρτα-κουβέρτα, διασφαλίζοντας το κοινοβουλευτικό σας μέλλον και την οικογένειά σας. Και ξέρω πως ότι καταστροφικό κάνατε τώρα, το κάνατε οι περισσότεροι, όχι γιατί πιστεύετε τις αερολογίες περί σωτηρίας της πατρίδας που μας λέτε. Αλλά γιατί αν κάνατε διαφορετικά θα βρισκόσασταν εκτός νυμφώνος της εξουσίας. Και η εξουσία έχει ψωμί. Πικρό μερικές φορές, αλλά έχει (και δωρεάν laptop).
Κάνα δυο θαρραλέοι που ‘χατε μαζί σας τότε, αρνήθηκαν να ψηφίσουν το Μνημόνιο, και να δώσουν και την αντισυνταγματική υπερεξουσία στον υπουργό οικονομικών (τι παιδί κι αυτός!) και “έθεσαν και εαυτόν εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας”. Οι υπόλοιποι που παραμείνατε, μάλλον δεν έχετε συνειδητοποιήσει τι κόστος είχε η παραμονή σας και η ψήφος σας, για μας. Ίσως να το κάνετε τώρα, αλλά μάλλον θα γίνει υπό το κράτος του φόβου της λαϊκής οργής.
Ήδη ψηφίσατε “επί της αρχής” το φοβερό και τρομερό πολυνομοσχέδιο που ουσιασιαστικά καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και νομιμοποιεί τις ατομικές εταιρικές συμβάσεις. Κι ένας από σας που τόλμησε να μην το ψηφίσει “τον έφαγε η μαρμάγκα”. Ώστε να πάρετε το μήνυμα και οι υπόλοιποι. Κι ας πα να λέει το Σύνταγμα (την νομιμότητα όμως την οποία το Σύνταγμα διασφαλίζει, αύριο όταν θα σας καταχεριάζουν, θα την θυμηθείτε και θα την επικαλεστείτε, και βέβαια καλά θα κάνετε, το Σύνταγμα δεν είναι διακοσμητικό).
Και θέλω να σας ρωτήσω κκ βουλευτές του ΠαΣοΚ: τον νόμο αυτόν που μαχαιρώνει τις συλλογικές συμβάσεις τον ψηφίσατε για να μειωθεί το χρέος; Για να μειωθούν τα δημόσια ελλείμματα; Από πότε το ύψος της αμοιβής του εργαζόμενου του ιδιωτικού τομέα διογκώνει το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα; Όχι κκ βουλευτές. Σε κάτι άλλο προσφέρατε υπηρεσία. Γι’ αυτό και τώρα ο φόβος φωλιάζει σιγά σιγά στην καρδιά σας.
Και ίσως μόνο ο φόβος να σας συγκρατήσει. Διότι εδώ που έχετε φτάσει, στον βαθμό που γίνατε συνένοχοι σε όλο αυτό, ίσως δώσετε την ψήφο σας και την άδειά σας σε πολύ-πολύ χειρότερα πράγματα. Διότι έχετε πάρει έναν δρόμο χωρίς γυρισμό. Και επειδή οι μέρες είναι πονηρές, και εσείς πια έχετε αρχίσει και γίνεστε επικίνδυνοι για τον τόπο, ψηφίζοντας ότι νάναι, ποιος ξέρει τι μπορεί να δούμε με την ψήφο σας να κυκλοφοράει στον δρόμο εναντίον μας, για να αντιμετωπιστεί η οργή μας και να “διασφαλιστεί η νομιμότητα”, που πρώτοι καταπατήσατε.
Εγώ τουλάχιστον σας έχω ικανούς να ψηφίσετε οτιδήποτε σας ζητήσουν ο πρόεδρος και τα όργανα του κόμματός σας.
Γι’ αυτό αύριο, εκεί στην σύγκληση της κοινοβουλευτικής σας ομάδας, αφήστε τους δήθεν ηρωϊσμούς, δεν είσαστε ήρωες. Και τον δήθεν κλεφτοπόλεμο και την ανταρσία στην επικίνδυνη κυβέρνησή σας. Σας μαζεύουν στην Κ.Ο. για να σας μαντρώσουν ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού.
Συζητείστε το λοιπόν το θέμα μεταξύ σας. Με τις οικογένειές σας. Με τις γυναίκες σας. Με τους πατεράδες σας. Και γίνετε για μια φορά ο έλληνας βουλευτής που θα έπρεπε να είσαστε: παραιτηθείτε.
Θραξ Αναρμόδιος
http://anarmodios.wordpress.com/