Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Οι αενάως κρατικοδίαιτοι του ΣΕΒ...


Χθες η κ. Ξαφά, και σήμερα ο κ. Δασκαλόπουλος. Ποιο το ζόρι;
Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, δικαιολογημένες μάλιστα με τη βαριά επιχειρηματολογία ότι τα δεινά της ανεργίας δεν είναι δίκαιο να τα σηκώνουν εξ ολοκλήρου οι μοχθούντες ιδιωτικοί υπάλληλοι, αλλά κάπως θα πρέπει να τα μοιράζονται και οι ξεκούραστοι δημόσιοι. Πέραν τούτου ουδέν, το επιχείρημα παραμένει μετέωρο και ακατανόητο, παραπέμπει σε αποκρυφισμό στην καλύτερη των περιπτώσεων και στην κατσίκα του γείτονα, στη χειρότερη.
Γιατί ζορίζεται όμως ο κ. Δασκαλόπουλος; Δεν μπορεί να μη γνωρίζει ότι το σώμα του οποίοι προΐσταται δεν έχει να κερδίσει και πολλά αν μειωθούν οι καταναλωτές των προϊόντων του. Μεγαλύτερη ανεργία, λιγότερα εισοδήματα, μικρότερη κατανάλωση. Η εξίσωση δεν επιδέχεται άλλες λύσεις.
Τι παραπάνω άραγε έχει στο μυαλό του ο κ. Δασκαλόπουλος και δεν το ομολογεί;
Μήπως είναι το ίδιο πράγμα που είχαν στο μυαλό τους και οι ένοικοι της Wall Street ένα μήνα πριν, όταν με το άκουσμα της αύξησης της ανεργίας στην Αμερική, πετάγανε τις σκούφιες τους στον αέρα προσβλέποντας σε πτώση των αμοιβών, λόγω μιας φρέσκιας και λαχταριστής φουρνιάς ανέργων;
Μήπως ο κ. Δασκαλόπουλος προσβλέπει στα παλιά τα μπερικέτια και τα ρεγάλα του απλόχερου κράτους προς το σινάφι του, τα οποία όσο να ' ναι πήρανε να λιγοστεύουν;
Δεν μάς το έκανε λιανά ο κ. Δασκαλόπουλος πώς ακριβώς το εννοεί, πώς ακριβώς δηλαδή η επιπρόσθετη ανεργία των δημοσίων υπαλλήλων θα μειώσει την ανεργία των προστατευόμενών του ιδιωτικών. Έφερε κανένα παράδειγμα; Αναφέρθηκε σε κάποιο περισπούδαστο μοντέλο και μού διέφυγε;
Για να είμαι ειλικρινής, δεν το πήρε ούτε το μάτι μου, ούτε το αυτί μου. Το δικό μου όμως το μοντέλο λέει άλλα. 'Ότι κατά τη διάρκεια των παχιών αγελάδων, για παράδειγμα, κάποια δέκα χρόνια πριν και εντεύθεν, η ανεργία στην Ελλάδα έβαινε συνεχώς αυξανόμενη. Και τούτο συνέβαινε κ. Δασκαλόπουλε, παρότι το ελληνικό κράτος, κατά τα λεγόμενα των ψιττακών σας, προσλάμβανε αβέρτα κουβέρτα και σε δεσμίδες των χιλίων μάλιστα, δημοσίους υπαλλήλους, δηλαδή για να το πούμε καθαρά, όλα αυτά τα χρόνια απέσυρε ανέργους το κράτος και δεν δημιουργούσε.
Ποιος λοιπόν έκανε τον εργαζόμενο άνεργο κ. Δασκαλόπουλε; Το κράτος ή εσείς; Και τώρα που τα σούρτα φέρτα με το κράτος λιγόστεψαν, όχι λόγω διάθεσης φυσικά, (οι καλές φιλίες είναι σαν τα διαμάντια και διαρκούν παντοτινά), αλλά λόγω στενότητας, πώς εσείς οι μονίμως μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ζητιάνοι και οι νταβάδες του κράτους θα φτιάξετε δουλειές;
Μα, το είπα παραπάνω. Βάζοντας στο χέρι και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων!
Ο κ. Δασκαλόπουλος μίλησε επίσης για την ανάγκη για μειώσεις μισθών αλλά και γενικά για τις περικοπές των δικαιωμάτων των εργαζομένων συμφωνώντας εμμέσως πλην σαφώς με τις κατά καιρούς εστιάσεις του κ. Πάγκαλου ότι τελικά για όλα τα δεινά που μαστίζουν αυτή την χώρα υπεύθυνοι είναι κατ' αποκλειστικότητα οι εργαζόμενοι δημόσιοι και ιδιωτικοί!
κ. Δασκαλόπουλε μια και το τελευταίο καιρό το θράσος έχει γίνει σημαία των πραγματικών ενόχων θέλω να σας επισημάνω ότι οι του σιναφιού σας (μεγαλοβιομήχανοι) φέρουν τις μεγαλύτερες ευθύνες για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας αλλά και εν γένει της σημερινής σκληρής πραγματικότητας που βιώνουν οι χαμηλόμισθοι, οι μικρομεσαίοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Ναι κύριοι του ΣΕΒ εσείς παίρνατε τα χρήματα του Ελληνικού λαού με επιδοτήσεις και δάνεια τα οποία τάχατε θα επενδύατε δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας που θα έφερνα την ανάπτυξη σε αυτή την χώρα. Αντ' αυτού τα δάνεια τα κάνατε πολυτελείς βίλες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καταθέσεις στην Ελβετία, κότερα και επενδύσεις σε γειτονικές χώρες μια και σας βολεύουν πολύ, τα χαμηλά ημερομίσθια και η ανασφάλιστη εργασία!
Ναι κύριοι του ΣΕΒ εσείς λαδώσατε πολιτικούς και κρατικούς λειτουργούς για να αναλάβετε δημόσια έργα με υπερκοστολογήσεις 200%, 300%!
Ναι κύριοι του ΣΕΒ εσείς αποκρύπτεται συστηματικά εδώ και χρόνια φορολογητέα ύλη, εσείς έχετε σε φορολογικούς παραδείσους τις offshore εταιρείες και μερικοί από εσάς στήσατε το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου με τις μεγάλες φούσκες που εξανέμισαν εν μία νυκτί κόπους μιας ολόκληρης ζωής από πολλούς αφελείς συμπατριώτες μας οι οποίοι παρασύρθηκαν και από τις δημόσιες προτροπές της τότε εξουσίας!
κ. πρόεδρε του ΣΕΒ δεν γνωρίζω την οικογενειακή σας κατάσταση (ως προς τα μέλη) αλλά για να έχετε το δικαίωμα να ομιλείτε και να έχετε άποψη για όλα που αυτό το διάστημα δυσκολεύουν την διαβίωση των περισσοτέρων μας σας καλώ να έρθετε και να ζήσετε για ένα μήνα με τα χρήματα που έχει στην διάθεση της μία τετραμελής οικογένεια. (2 γονείς με 2 παιδιά στο σχολείο.)
Επειδή φυσικά δεν θα το κάνετε, κάντε μας την χάρη να σιωπήσετε!... και χαρείτε τα λεφτά που έχετε αποκτήσει (φαντάζομαι με τίμιο τρόπο που δεν έχει σχέση με όσα προανέφερα παραπάνω) ... χωρίς να μας προκαλείτε!

Απορία: Ποιάς επιχείρησης είναι σήμερα ιδιοκτήτης ο κ. Δασκαλόπουλος ώστε να κατέχει τη θέση του προέδρου του ΣΕΒ;