Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Οι νοικοκυραίοι της ΔΕΘ και η "πλέμπα" των Ολυμπιονικών...


Τελικά δεν έχω καταλάβει αν η ΔΕΘ πρόκειται για Διεθνής εμπορική έκθεση ή για έκθεση της Ελληνικής αστυνομίας.
Όπου ο κάθε επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την ελληνική φιλοξενία υπό τον φόβο των καπνογόνων. Να περπατήσει τους δρόμους της συμπρωτεύουσας θαυμάζοντας τις αστυνομικές κλούβες. Να χαρεί τον καθαρό ουρανό και να δει τα αστυνομικά ελικόπτερα να κάνουν την βόλτα τους. Να πιεί τον καφέ του ρε αδερφέ ήσυχος αφού η ΕΛΑΣ φρόντισε να αποκλείσει το μισό κέντρο της πόλης.
Και όλα αυτά σε μια "Διεθνή Έκθεση". Κωλοχανείο θα πει κάποιος και ξεφτίλα παγκόσμιας κλάσης. Και αν δεν υπήρχαν τα μέτρα και γενικότερη πολιτική του George η οποία όχι μόνο δικαιολογεί το παπούτσι που εκσφενδόνισε ο Έλληνας πολίτης εναντίον του κατοχικού πρωθυπουργού. Και μόνο η όλη αντιμετώπιση της Διεθνούς Έκθεσης από τους πολιτικούς που έχει μεταβληθεί σε πολιτικό πανηγύρι ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ με τους απέξω από την αίθουσα να αγωνιούν για το μέλλον τους και το μέλλον της πατρίδας τους και να διαμαρτύρονται και τους μέσα να χαριεντίζονται και να εξαγγέλλουν ΤΡΙΧΕΣ.
Και μόνο αυτό θα άξιζε όχι παπούτσι αλλά αρβύλα και μάλιστα νούμερο 46.
Υπάρχει όμως μια μεγαλύτερη ξεφτίλα που πέρασε στα ψιλά λόγω. "Διεθνούς Έκθεσης".
Όλοι διαβάσαμε αυτές τις μέρες για τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και ενστάσεις που έχουν σχέση με την άνοδο της κουστωδίας ΠΑΣΟΚ των νεο-υπουργών, νεο-υφυπουργών, νεο-συμβούλων κ.λ.π. Που κοστίζουν αρκετά εκατ. ευρώ στο Έλληνα φορολογούμενο.
Την ίδια ώρα όμως που η κατοχική κυβέρνηση θεωρούσε "απαραίτητο" προφανώς το "κονδύλι" ώστε να διαφημίσει την αντιλαϊκή και προδοτική πολιτική της και να τάξει για ακόμα μια φορά "καθρεφτάκια" στους ιθαγενείς.
Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα ένα ελληνόπουλο μας έκανε περήφανους σαν Έλληνες αλλά ταυτόχρονα ξεφτίλιζε και το πολιτικό κατεστημένο του Πασοκιστάν το οποίο με την σειρά του διέσυρε την χώρα παγκοσμίως.
Στην μακρινή λοιπόν Ιαπωνία χθες (9/9/2010) ο Ηλίας Ηλιάδης χρυσός μας Ολυμπιονίκης το 2004(πραγματικός και όχι γιαλαντζί) στο τζούντο κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στα 90 κιλά και να στεφθεί και παγκόσμιος πρωταθλητής.
Τώρα θα με ρωτήσετε τι σχέση έχει αυτό με την "κουστωδία" ΠΑΣΟΚ.
Έχει και μάλιστα μεγάλη. Γιατί ενώ βρέθηκαν τα χρήματα όλο αυτό το σκυλολόι να ανέβει στην Θεσσαλονίκη να τρώει και να πίνει με χρήματα του ελληνικού λαού, ο "άτυχος" Ηλιάδης αναγκάστηκε να μεταβεί στην Ιαπωνία με ΞΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.
Μέχρι εδώ έφτασε η ξεφτίλα.
Το Ελληνικό κράτος αρνήθηκε να πληρώσει λόγο "οικονομίας" τα έξοδα της Ελληνικής ΕΘΝΙΚΗΣ ομάδας και τα πλήρωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία του τζούντο.
Αν αυτό δεν είναι ο πλήρης διασυρμός.....
Ντροπή ρε ντροπή. Όχι παπούτσι θέλετε αλλά ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ ΜΕΣΑ....
http://protesilaos.blogspot.com/

Διευρύνεται το διεθνές ενδιαφέρον για την υιοθέτηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας


Εκφράζουν τους εξυπνότερους και καλύτερους φοιτητές των Πανεπιστημίων της Ευρώπης και της Αμερικής, με την έννοια των πιο δυνατών μυαλών σε πρωτότυπες και δημιουργικές συλλήψεις στο χώρο των υπολογιστών και στο χώρο των επιχειρήσεων.
Προκαλούν δέος και σεβασμό για τον πλούτο τους σε πλήθος ετερόκλητων ανθρώπων ανά τον κόσμο.
Ιάπωνες και Βρετανοί επιχειρηματίες προτρέπουν με παραινέσεις τους υφισταμένους-εργαζομένους στις επιχειρήσεις τους να μαθαίνουν αρχαία ελληνικά με την προοπτική να δυναμώσουν και να ανανεώσουν δημιουργικά την επιχειρηματική τους απόδοση!
Οι λέξεις-έννοιες κλειδιά για την ανάλυση και κατανόηση του θέματος:
«Ορθολογισμός, κοινή λογική, πρωτότυπη σκέψη, καινοτομία στην τεχνολογική εξέλιξη, δημιουργική επιχειρηματικότητα, εκπαίδευση υπό τη μορφή έρευνας, ερευνητικά προγράμματα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές προηγμένης τεχνολογίας, νοηματική γλώσσα».
Τα αρχαία ελληνικά θέλγουν τον τομέα των επιχειρήσεων, αφού δεν είναι λίγοι οι Άγγλοι επιχειρηματίες που προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη τους να διδαχθούν την αρχαία ελληνική γλώσσα, επειδή περιέχει μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργάνωσης, διοίκησης και διαχείρισης επιχειρήσεων. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι «η ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες. Γι αυτό έχει μεγάλη αξία όχι μόνο στην Πληροφορική και την υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργάνωσης και διοίκησης».
Μαθήματα αρχαίων ελληνικών για ενδυνάμωση της λογικής και πρωτότυπης σκέψης:
Ιδιαίτερα στην Αγγλία, αρκετοί είναι εκείνοι που παρακολουθούν μαθήματα αρχαίων ελληνικών, ήδη από το σχολείο, χωρίς πάντα, βέβαια, την ανάλογη επιτυχία, εξαιτίας και του βαθμού δυσκολίας της εκμάθησής τους.
Η ευρεία αποδοχή των αρχαίων ελληνικών ως "νοηματικής γλώσσας" καθώς και μια σειρά από ιδιότητες που συγκεντρώνουν, ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρβάιν της Καλιφόρνιας να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου τους.
Επικεφαλής του ερευνητικού αυτού προγράμματος τοποθετήθηκαν αρχικά η γλωσσολόγος-ελληνίστρια κ. Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της Ηλεκτρονικής κ. Πάκαρι και κλασικής φιλολογίας κ. Μπρούνερ.
Στο πλαίσιο αυτό, στον Η/Υ «Ίβυκο» αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της ελληνικής γλώσσας – όταν η αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους.
Η σκοπιμότητα/χρησιμότητα μελέτης και αποθησαύρισης της ελληνικής γλώσσας:
Το τιτάνιο αυτό έργο καταγραφής συνεχίζεται. Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη προσπάθεια, ο καθηγητής Μπρούνερ, ο οποίος πέθανε το 2007 και τον διαδέχτηκε η κ. Μαρία Παντελιά, είχε πει απευθυνόμενος σε ορισμένους που αμφισβητούσαν τη χρησιμότητα του εν λόγω επιστημονικού προγράμματος: 4.000 Συγγράμματα αρχαίων Ελλήνων.
«Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της ελληνικής γλώσσας, απαντούμε: Mα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μ΄αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας».
Αρχαία Ελληνικά: επιστροφή στο μέλλον:
Το έναυσμα για την επίδειξη επιπλέον ενδιαφέροντος για τα αρχαία ελληνικά και από άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια προέκυψε κυρίως από τη διαπίστωση των επιστημόνων Πληροφορικής και Υπολογιστών ότι οι Η/Υ προηγμένης τεχνολογίας δέχονται ως «νοηματική» γλώσσα μόνο την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν «σημειολογικές».
«Νοηματική» γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το «σημαίνον», δηλαδή η λέξη, και το «σημαινόμενο», δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση, έννοια), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ «σημειολογική» είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το α «πράγμα» (σημαινόμενο) εννοείται με το α (σημαίνον). Π.χ. δημοκρατία: δήμος=λαός+κρατώ / democracyΜε άλλα λόγια, η Ελληνική είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν «πρωτογένεια», ενώ σε όλες τις άλλες οι λέξεις είναι συμβατικές, δηλαδή σημαίνουν κάτι απλά επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που τη χρησιμοποιούν.
Γκέιτς και Σκάλι, οι πρωτοπόροι των Υπολογιστών υπέρ της Ελληνικής Γλώσσας:
Οι εξαιρετικές ιδιότητες της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας εκτιμήθηκαν από τα κορυφαία στελέχη Αμερικανικών εταιρειών Πληροφορικής, όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft, και ο Τζον Σκάλι, πρώην πρόεδρος της Apple, ο οποίος είχε αναφερθεί και στην προώθηση ενός προγράμματος εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή «η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει να αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και να της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ΄ όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει».
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική Γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή ότι μόνο σε αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες. Αυτές οι επιστήμες μόνο στην ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς της Πληροφορικής, αδυνατεί να προχωρήσει.
Αμαλία Ηλιάδη: (φιλόλογος – ιστορικός με μεταπτυχιακό δίπλωμα Βυζαντινής Ιστορίας απ’ το Α.Π.Θ.. Υπεύθυνη Σχολικής Βιβλιοθήκης 2ου Ε.Π.Α.Λ. Τρικάλων, e-mail: ailiadi@sch.gr.)