Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Η μεθόδευση της εμπλοκής της Ελλάδας με τους διεθνείς τραπεζίτες


A.I.R. (Athens International Radio) 104,4 FM: Η Ελλάδα έχει κάνει έκκληση στα μέλη της Ευροζώνης να συνεχίσουν να ψάχνουν τρόπους για να βοηθήσουν τις καταχρεωμένες χώρες, λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περίπτωση που απειληθεί με πτώχευση. Παρόλες όμως τις υποσχέσεις της περασμένης εβδομάδας για την παροχή βοήθειας, οι αγορές απαίτησαν επιτόκιο 5,9% για να αγοράσουν τα ελληνικά ομόλογα του Δημοσίου. Το ερώτημα είναι, γιατί τα επιτόκια δεν έπεσαν περισσότερο; Μαζί μας στο τηλέφωνο είναι ο οικονομικός αναλυτής Max Keiser για να βρούμε τις απαντήσεις.
A.I.R 104,4 FM: Καλησπέρα, ευχαριστούμε που είστε μαζί μας
Μax Κeiser: Καλησπέρα, χαίρομαι που μιλώ μαζί σας και πάλι
A.I.R 104,4 FM: Η χαρά είναι δική μας κ. Κάιζερ. Γιατί τα επιτόκια δεν έπεσαν κι άλλο;
Μax Κeiser: Τα ομόλογα που εκδόθηκαν, πουλήθηκαν αμέσως. Η τιμή τους όμως έπεσε ραγδαία, εξαιτίας της επίθεσης που δέχτηκαν από Hedge Funds της Wall Street που ακολούθησαν τακτική υπονόμευσης μέσω sort selling. Αυτή ήταν μια συντονισμένη επίθεση στην ελληνική οικονομία από κερδοσκόπους και hedge funds της Wall Street
A.I.R. 104,4 FM: Η Ελλάδα λοιπόν δεν θα πρέπει να αναμένει περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού της;
Μax Κeiser: Όχι. Τα επιτόκια θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν, μέχρις ότου επιτύχουν τεχνικά την αδυναμία αποπληρωμής του χρέους. Κι αυτό γιατί υπάρχουν στοιχεία του «ενεργητικού» της Ελλάδας, όπως η τουριστική βιομηχανία που αποτελούν περιζήτητη λεία για τα hedge funds της Wall Street. Ευελπιστούν σε μια ελεγχόμενη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.
A.I.R. 104,4 FM: Ποιος ήταν λοιπόν ό στόχος πίσω από την ανακοίνωση του σχεδίου διάσωσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και δανείων προερχομένων από διμερείς συμφωνίες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Μax Κeiser: Έγινε για να διευκολύνει το παιχνίδι κερδοσκοπίας με την sort πώληση των ομολόγων. Με άλλα λόγια, για να κερδοσκοπείς πουλώντας τα ομόλογα και να τα ξαναγοράζεις σε όλο και χαμηλότερες τιμές (sort selling) πρέπει να υπάρχει διαθέσιμη ρευστότητα στο σύστημα, ώστε με αυτή την τεχνητή διακύμανση της τιμής τους να επιτεθείς και να διαμορφώσεις τις επιθυμητές τιμές στην αγορά ομολόγων. Ας μη ξεχνάμε ότι η ελληνική οικονομία δεν είναι μεγάλη, ώστε όταν τα μεγάλα hedge funds (κερδοσκοπικά κεφάλαια) επιτεθούν, πρέπει να υπάρχει ρευστότητα στο οικονομικό σύστημα. Γι αυτό το λόγο έβαλαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μαζί με τη Γερμανική και την Ελληνική κυβέρνηση να ενισχύσουν τη ροή ρευστού (χρήματος) ώστε να μπορούν να πωλούν όπως θέλουν τα hedge funds και οι τράπεζες της Wall Street στη συνεχιζόμενη προσπάθεια καταστροφής της ελληνικής οικονομίας.
A.I.R. 104,4 FM: Η Ελλάδα έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να εκδώσει ένα διεθνές ομόλογο με ρήτρα αμερικάνικου δολαρίου στο τέλος Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου. Γιατί να θέλει η Ελλάδα να εκδώσει ομόλογο με ρήτρα αμερικάνικου δολαρίου;
Μax Κeiser: Δεν τη συμφέρει. Συμφέρει όμως τα hedge funds για να μπορούν να κάνουν το sort selling παιχνίδι τους σε αμερικάνικα δολάρια καθώς η αγορά των ομολόγων σε αμερικάνικα δολάρια είναι σαφώς μεγαλύτερη. Σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε η Ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.
A.I.R. 104,4 FM: Για ποιο λόγο λοιπόν επιδιώκει κάτι τέτοιο η ελληνική κυβέρνηση;
Μax Κeiser: Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι εμπλέκεται με τις τράπεζες της Wall Street.
A.I.R. 104,4 FM: Πιστεύετε ότι τελικά η Ελλάδα θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση;
Μax Κeiser: Μα το έχουν ήδη κάνει! Το μόνο που υπολείπεται είναι η γραφειοκρατική διεκπεραίωση της συμφωνίας. Ουσιαστικά η ελληνική οικονομία έχει καταστεί δέσμια των κερδοσκόπων και ο μόνος τρόπος για να διατηρήσει την ανεξαρτησία της κι αυτό να έχει ουσιαστικό νόημα, είναι να κηρύξει παύση πληρωμών στα ομόλογά της. Κι αυτό γιατί η διαδικασία έκδοσής τους από την αρχή, πίσω στο 2000 ήταν παράνομη, άρα δεν υπάρχει με νομικούς όρους υποχρέωση εξόφλησής τους. Είναι ακατανόητο να ζητείται από τον ελληνικό λαό να υπομένει μέτρα λιτότητας για να πληρώνονται τα bonus των τραπεζιτών της Wall Street. Γιατί θα πρέπει οι έλληνες να εργάζονται σκληρά ολόκληρη τη χρονιά για να πληρώνουν τα bonus αυτών των τραπεζιτών; Αυτός είναι ο σκοπός της ζωής τους;!
A.I.R. 104,4 FM: Ο Ντόμινικ Στρος Καν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ και ότι θα το πράξει όταν η Ελλάδα του το ζητήσει. Εσείς όμως λέτε ότι ήδη έχουν έλθει στην Ελλάδα;
Μax Κeiser: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ελέγχει ήδη το 1/3 της αναχρηματοδότησης του χρέους και η ιστορία μας έχει δείξει ότι κάθε φορά που παρεμβαίνει σε κάποια χώρα, η παρέμβασή του αυτή έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα. Αυτή τη στιγμή που τα ομόλογα διαπραγματεύονται τεχνηέντως, με όλο και πιο δυσμενείς όρους, πέφτει η αξία τους στις αγορές, ώστε να προκληθεί μεγαλύτερη εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που όταν αυτή ξεπεράσει το 50% του αναχρηματοδοτούμενου χρέους, θα αποκτήσουν ουσιαστικά τον πλήρη έλεγχο.
A.I.R. 104,4 FM: Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας.
Μax Κeiser: Παρακαλώ, είμαι πάντα στη διάθεσή σας
A.I.R. 104,4 FM: Ήταν ο οικονομικός αναλυτής Max Keiser παρουσιαστής και ραδιοτηλεοπτικός σχολιαστής, δημοσιογράφος και πρώην χρηματιστής στη Wall Street.
Συνέντευξη Max Keiser στο Athens International Radio 104,4 FM
http://www.youtube.com/watch?v=JcZRTNtJ8t4

"Καμπάνα" της Ουγγαρίας στους Γερμανούς της Deutsche Bank γιατί τους οδήγησαν στο ΔΝΤ


Σοβαρές χώρες και κυβερνήσεις που τιμούν το λόγο τους: Η νέα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, είχε δηλώσει προεκλογικά ότι θα ερευνήσει όλες τις παραμέτρους της κερδοσκοπικής επίθεσης που δέχθηκε η Ουγγαρία το 2008 με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί στο ΔΝΤ (καλή ώρα...) και έδρασε αμέσως.
Πρόστιμο 450.000 δολαρίων επέβαλε η ουγγρική Επιστροπή Κεφαλαιαγοράς στο βρετανικό υποκατάστημα της Deutsche Bank με το σκεπτικό ότι «με ενέργειές της υποτιμήθηκε το ουγγρικό φιορίνι (το 2008)».
Οι εν λόγω ενέργειες έγιναν την 15η Οκτωβρίου του 2008 στο Λονδίνο και είχαν αμιγώς κερδοσκοπικό χαρακτήρα σύμφωνα με την ουγγρική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Οι ισχυρισμοί της τράπεζας, που επικαλέστηκε το «αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον» δεν έγιναν αποδεκτοί.
Το θέμα δεν είναι το ύψος του προστίμου, αλλά ότι τιμωρήθηκαν και εν τέλει ξεφτιλίστηκαν οι αλήτες που κερδοσκόπισαν και συνέβαλαν στην οικονομική καταστροφή μιας χώρας.
Και στα δικά μας...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σκιώδης κυβέρνηση ΔΝΤ


«Σιωπητήριο» για το περιεχόμενο του διαλόγου με τους υπουργούς και τα μέτρα που θα συμφωνηθούν είναι ο πρώτος όρος τον οποίον έθεσαν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ. Με τον όρο αυτό συμφώνησε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συζήτησης (τρεισήμισι ώρες) που είχε με τους επικεφαλής της ομάδας στελεχών του διεθνούς οργανισμού. Με το «σιωπητήριο» συμφωνούν και οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ, οι προϊστάμενοι των οποίων δεν είναι ικανοποιημένοι με την κυβερνητική άποψη ότι η ΕΕ «μας έσπρωξε» στο ΔΝΤ και μάλιστα την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ζητεί την αρωγή της. Χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον για δύο εβδομάδες προκειμένου να καταρτιστεί από κοινού ένα κείμενο που θα έχει δύο σκέλη: το πρώτο σκέλος θα αναφέρεται στις πολιτικές τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα το 2010 και τα δύο επόμενα από αυτό έτη και το δεύτερο σκέλος θα αναφέρεται στο χρηματοδοτικό πλαίσιο, τον μηχανισμό στήριξης, τον τρόπο λειτουργίας του κτλ. Το κείμενο των πολιτικών θα είναι το ίδιο- με ελάχιστες διαφορές- με εκείνο που πρέπει να παραδοθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως τις 15 Μαΐου. Ταυτοχρόνως, θα πρέπει να προετοιμάζεται και ο μηχανισμός στήριξης, η ενεργοποίηση του οποίου θα γίνει μετά την επιβολή σχετικού αιτήματος από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ θα χρειαστεί και η ομόφωνη απόφαση του Εurogroup. Ρόλο θα παίξουν επίσης και τα εθνικά Κοινοβούλια, τα οποία θα κληθούν να επικυρώσουν την απόφαση. Πάντως, σε σχετική ερώτηση ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία τυπική υποχρέωση να περάσει η συμφωνία από την ελληνική Βουλή και πρόσθεσε ότι «υποθέτω πως κάποια στιγμή θα γίνει μια συζήτηση».
kostasxan

Μυστικές συναντήσεις με νόημα...


Όταν κάποιος συμβουλεύεται τον Σόρος, τότε κάτι ψήνεται. Όταν όμως ο "κάποιος" είναι ο πρωθυπουργός μας, μήπως τότε κάτι... καίγεται;
Το ΔΝΤ θα παίρνει μέχρι και το νερό της βροχής που πέφτει στην Ελλάδα;
Το Σάββατο 18 Απριλίου νωρίς το πρωί, δηλαδή τρεις μέρες πριν την έναρξη των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους τοποτηρητές του ΔΝΤ (και τους Ευρωπαίους παρατρεχάμενους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) φτάνει στην Αθήνα ο μετρ της θεσμοθετημένης παγκόσμιας κερδοσκοπίας Τζ. Σόρος.
Ο κερδοσκόπος έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό αεροσκάφος (Έλληνα φίλου του), επιβιβάστηκε σε λιμουζίνα και… χάθηκε για τρεις ώρες. Αυτές τις τρεις ώρες ο Σόρος… συμβούλευε τον Ελληνες πρωθυπουργό!!!
Ο Σόρος μετά το ραντεβού του με τον Γ. Παπανδρέου, επέστρεψε στο Ελευθέριος Βενιζέλος απ όπου αναχώρησε με το ίδιο αεροσκάφος. Τι είχε να πει το αρπακτικό των αγορών με τον Γ. Παπανδρέου; Τι του ζήτησε; Τι τον… συμβούλεψε; Γιατί η συνάντηση (αυτή η συγκεκριμένη αλλά και άλλες) δεν ανακοινώνονται;
Την ίδια περίπου στιγμή που ο Πρωθυπουργός τα έλεγε με τον Σόρος, όπως γράφτηκε στο Ποντίκι (και επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο) η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη συναντήθηκε μυστικά με ένα άλλο μεγάλο… επενδυτή, μεγαλοστέλεχος ταυτόχρονα της Goldman Sachs και της BP.
Η «μυστικότητα» της συνάντησης, πήγε περίπατο μετά από το δημοσίευμα του Ποντικιού υποχρεώνοντας την Λούκα Κατσέλη και τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναζητήσουν γελοίες δικαιολογίες, όπως ότι τον εν λόγο κύριο (Σέδερλαντ) η υπουργός τον γνώριζε από παλιά, από τη θητεία της στο ΔΝΤ…Αυτές οι μυστικές επαφές και συναντήσεις δεν είναι οι μόνες. Αυτήν την περίοδο τα πιράνχας των αγορών, τριγυρίζουν γύρω από το ημιθανές ελληνικό πτώμα. Οι… επενδυτές, είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν τις διαδικασίες που επιβάλλει το ΔΝΤ και να τραφούν από το ελληνικό χρέος. Για το λόγο αυτό συνωστίζονται αυτήν την περίοδο στην Αθήνα. Παρακολουθούν από κοντά τις συζητήσεις του ΔΝΤ με την κυβέρνηση και ταυτόχρονα καλλιεργούν τις επαφές τους, τόσο με κυβερνητικά στελέχη, όσο και με παράγοντες της ελληνικής αγοράς (τραπεζίτες, επιχειρηματίες) με τους οποίους θα συνεργαστούν στο επερχόμενο τσιμπούσι. Πάντα υπάρχει ένα ξεροκόμματο και για τα εγχώρια λαμόγια…
Η πρακτική με την οποία γίνεται το ξεκοκάλισμα μιας ολόκληρης χώρας, από τα μεγάλα παγκόσμια αφεντικά και τους ντόπιους οικονομικούς και πολιτικούς «πράκτορές»τους είναι γνωστή και δοκιμασμένη σε δεκάδες χώρες:
* Με λαμογιές, μίζες και… θαλασσοδάνεια το πολιτικό προσωπικό μιας χώρας μετατρέπεται σε υπαλληλικό προσωπικό των μεγάλων συμφερόντων, ντόπιων και κυρίως των ξένων. Με το πέρασμα του χρόνου το χρέος γίνεται δυσβάσταχτο. Τότε ξεκινά η θεσμοθετημένη τοκογλυφική πρακτική που ζούμε αυτές τις μέρες με τα επιτόκια δανεισμού της χώρας.
* Το ΔΝΤ, εμφανίζεται ως από μηχανής θεός και δίνει δανεικά για να καλύψει η χώρα τους τρέχοντες τόκους από προηγούμενα δάνεια.
* Για… αντάλλαγμα το ΔΝΤ ζητά «μεταρρυθμίσεις». Για την ακρίβεια απορρύθμιση της οικονομίας με περικοπές αμοιβών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διάλυση της νομοθεσίας για τα εργασιακά και ασφαλιστικά. Με τον τρόπο αυτό (συμπίεση του κόστους εργασίας) βαθαίνει η ύφεση και υποτιμώνται συνολικά οι αξίες.
* Το επόμενο βήμα είναι η εμφάνιση των… επενδυτών (σαν το Σόρος) οι οποίοι θα αγοράσουν «τζάμπα» ότι μας έχει απομείνει. Από τον ΟΠΑΠ, την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ, μέχρι τις τουριστικές υποδομές, τον ορυκτό πλούτο και την… Ακρόπολη.Επειδή ενδεχομένως, κάποιοι θα σκεφτούν πως κινδυνολογούμε, θα αναφέρουμε απλώς ένα παράδειγμα: Σε χώρες της Λατινικής Αμερικής που… διασώθηκαν με τη συμβολή του ΔΝΤ, και του… Σόρος που συμβουλεύει τον πρωθυπουργό μας, έχει ιδιωτικοποιηθεί μέχρι και το νερό της βροχής το οποίο διαχειρίζεται ο αμερικανικός κολοσσός Bechtel τον οποίο πιθανώς θα συναντήσουμε και στα μέρη μας… σύντομα…
Πηγή