Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Οι δολοφόνοι του Χατζηκωστή στοχεύουν στην πτώση του ηθικού των πατριωτών


UNFICYP και Πλατφόρμα του ΝΑΙ στοχοποιούν και δημοσιογράφους!
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ της UNFICYP και της Πλατφόρμας του ΝΑΙ έχουν μπει τόσο πολιτικοί αλλά και δημοσιογράφοι! Το κείμενο της Φανούλας Αργυρού και κάποια σχόλια της ιστοσελίδας ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ (http://www.efylakas.com/archives/2425) που αναδημοσιεύουμε είναι ενδεικτικά
Αποκλειστική είδηση του ‘Εμπροσθοφύλακα: Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ ζήτησε επανειλημμένως συνάντηση με τον Κωστή Χατζηκωστή του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ!
Οι στόχοι τους: Στο μάτι της υπόσκαψης και εξουδετέρωσης: Δίας, ΑΝΤ1, Φιλελεύθερος. Τα έγγραφα του ΟΗΕ που διέρρευσαν πρόσφατα επιβεβαιώνουν πλέον ότι αυτή τη φορά, άνθρωποι απευθείας του ΟΗΕ καπηλεύονται τα δίκαια μας δίχως ίχνος ντροπής, αδίστακτα και ανελέητα, και ας είναι και φιλοξενούμενοι στον τόπο μας. Στοχεύουν στην αποδυνάμωση και υπόσκαψη της αντίστασης όλων εκείνων των ΜΜΕ που πρωτοστάτησαν στην δυναμική και πατριωτική εκστρατεία απόρριψης του εκτρώματος Ανάν. Γνωρίζουν ότι είναι έτοιμα να ξαναδώσουν την μάχη για την σωτηρία της Κύπρου και να εμποδίσουν την τουρκοποίησή της γι΄αυτό άρχισαν να θέλουν επαφές με τους ιδιοκτήτες ευελπιστώντας να τους πείσουν περί του αντιθέτου. Και για τούτο οργανώνουν μυστικά δείπνα και φαγοπότια στο Τρόοδος.
Ο ανεκδιήγητος και ανεπιθύμητος Αυστραλός Αλεξάντερ Ντάουνερ (με διασυνδέσεις με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ΜΙ6 και αμερικανικές αντίστοιχες, όπως αποκαλύφθηκε ήδη, βλ. ‘Σημερινή’ 16/11/2008) και η ομάδα του, ξεκάθαρα έβαλαν τώρα στο μάτι του κυκλώνα:
α) Το Συγκρότημα ΔΙΑΣ, που έχει την εφημερίδα Σημερινή, Το Περιοδικό, το Ράδιο Πρώτο και το Σίγμα TV,
β) Την τηλεόραση του ΑΝΤ1
η) Την εφημερίδα ‘Φιλελεύθερος‘ που είναι και η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία στην Κύπρο.
Γι΄αυτό λοιπόν χρειάζεται η επιστράτευση δημοσιογράφων που υποστηρίζουν το ΝΑΙ τους λεγόμενους κατά τον Diaz “journos“.
Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών πριν λίγους μήνες αποτάθηκε τρείς φορές ζητώντας συνάντηση με τον κ. Κώστα Χατζηκωστή του συγκροτήματος ΔΙΑΣ και ο κ. Χατζηκωστής απέρριψε και τις τρείς προσεγγίσεις του Ντάουνερ. Τότε, ο Ντάουνερ πόνταρε για συνάντηση με τον υιό κ. Άντη Χατζηκωστή την οποία είχε εντός Ιουνίου 2009.
Στα πλαίσια αυτών των προσπαθειών, ο Jose Diaz ανέλαβε να τον ενημερώσει για τα άτομα που προτίθετο να συναντήσει. Ο Diaz όμως είναι ενδεικτικό πλέον ότι όντως “συμβουλεύεται” κάποιους επιστρατευμένους δικούς μας για τέτοιες πληροφορίες…
Ο κ. Diaz, πρέπει να σημειωθεί, ούτε ξέρει ούτε μίλησε ποτέ του στον κ. Κ. Χατζηκωστή. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, που καμία απολύτως συνάντηση είχε με τον κ. Κ. Χατζηκωστή, καμία προσέγγιση δεν προηγήθηκε για ενημέρωση, δεν γνωρίζονται, ετοίμασε, ενδεικτικά, χρησιμοποιώντας μάλλον υποδείξεις τρίτων που συνεργάζονται μαζί του, ένα ούτω καλούμενο πορτραίτο του κ. Κ. Χατζηκωστή και το έστειλε στον Αλεξάντερ Ντάουνερ. Η ημερομηνία που στάλθηκε το μήνυμα προς τον Ντάουνερ επιβεβαιώνει ότι αυτό ετοιμάστηκε και πήγε στον προορισμό του πριν την συνάντηση που είχε ο τελευταίος με τον υιό κ. Άντη Χατζηκωστή.
Το ηλεκτρονικό ‘πορτραίτο’ των δύο ανδρών και ολόκληρου του συγκροτήματος ΔΙΑΣ φέρει ημερομηνία 2 Ιουνίου 2009 και ώρα 10.35 π.μ. (Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο πρέπει να στάλθηκε και ξεχωριστό παρόμοιο ‘πορτραίτο’ για τον κ. Λουκή Παπαφιλίππου του Αντέννα).
Εκείνο που ενοχλεί τον Αλεξάντερ Ντάουνερ είναι αναμφισβήτητα η στάση του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ ενάντια στο Σχέδιο Ανάν και οι επικρίσεις ενάντια στους χειρισμούς Χριστόφια στο Κυπριακό. Και είναι γνωστές οι δηλώσεις του σε συγκεντρώσεις στην Λευκωσίας ότι δεν αντέχει Σίγμα, Αντέννα, ‘Σημερινή’, Ράδιο Πρώτο, ‘Φιλελεύθερο’ (έχουν ήδη δημοσιευθεί). Επομένως οι έντονες προσπάθειες του να συναντηθεί με τον κ. Κ. Χατζηκωστή στόχο είχαν να προσπαθήσει ίσως και καταφέρει αλλαγή στην στάση του Συγκροτήματος, που περιλαμβάνει το Ράδιο Πρώτο, ‘Σημερινή’, ‘Το Περιοδικό’ και Σίγμα. Πράγμα που απέτυχε.
Στο μήνυμά του προς τον Ντάουνερ, ο Diaz αποκαλύπτει όλα εκείνα που τους ενοχλούν για την πατριωτική στάση του Συγκροτήματος.
΄Εγραψε συγκεκριμένα ο κ. Diaz:
…Τα πρώτα τέσσερα είναι ανοικτά πολιτικοποιημένα και η υπερβολικά “πατριωτική” π.χ. Σημερινή, εθεωρείτο φιλo-ΔΗΣΥκή, αλλά εγκατέλειψε το κόμμα μετά που το τελευταίο υποστήριξε το Σχέδιο Ανάν. ΄Ομως, ακόμα ενσυνείδητα τείνει να απευθύνεται στους αναγνώστες που ανήκουν στην σκληρότερη πτέρυγα του κόμματος αυτού. Κατά παράδοση και γραμμή επικριτική του ΑΚΕΛ, η εφημερίδα βλέπει τον εαυτό της ως ένα αγκάθι στο πλευρό του Προέδρου Χριστόφια. Από τότε που η Κύπρος έγινε μέλος της ΕΕ, η εφημερίδα υιοθέτησε την άποψη ότι το Κυπριακό χρειάζεται Ευρωπαική λύση. Η εφημερίδα είναι πολύ καλά σχεδιασμένη, όμως το γράψιμο της ορισμένες φορές είναι φτωχό, και γενικά αποκαλυπτική. Εκτός του Κυπριακού, η άλλη κύρια εμμονή της εφημερίδας είναι η άμυνα και ασφάλεια. Δίχως έκπληξη είναι αντιβρετανική και αντιαμερικανική. ΄Επαιξε κύριο ρόλο στο να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς του Παπαδόπουλου το 2005 ότι οι Αμερικανοί χρηματοδότησαν την καμπάνια για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα το 2004 μέσω της UNOPS και τα δι-κοινοτικά προγράμματα. Για μέρες δημοσίευε αποκαλύψεις σχετικά με ποίες κυπριακές οργανώσεις και ιδιώτες είχαν πωλήσει τις υπηρεσίες τους στους Αμερικανούς.
Υ.Γ. Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ και η παρέα του προφανώς ενοχλήθησαν και από τις πληροφορίες που θα είχαν για αγορά από το συγκρότημα ΔΙΑΣ ελληνικών ΜΜΕ.
Της Φανούλας Αργυρούς 20/09/2009
http://pontiki.com.cy/index.php/1/3231.html