Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ο ζωτικός συντονισμός του ανθρώπου με τον κραδασμικό τύπο της γης και οι απειλές από τις άφρονες απόπειρες επιβολής παγκόσμιου ελέγχου (2ο μέρος)


Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία, Συνειδητότητα και DNA
Περαιτέρω έρευνα στις ηλεκτρομαγνητικές αυτές σχέσεις είναι απαραίτητη, ίσως ακόμη και για την ψυχοσωματική μας επιβίωση ως είδος. Επηρεάζουν το νου μας, την κυτταρική και γενετική δομή του σώματός μας, ίσως ακόμη και το πνεύμα μας. Η καταγραφή και συσχέτιση αυτών των φαινομένων ατμοσφαιρικών παρεμβάσεων και η εν δυνάμει επιρροή τους στην ιονόσφαιρα και τον SR - και συνεπώς στα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύματα και την υγεία μας - οφείλει να συνεχιστεί. Πλησιάζουμε το τέλος του τρέχοντος κύκλου των ηλιακών κηλίδων, και θα πρέπει να αξιοποιήσουμε έναν ολόκληρο ενδεκαετή κύκλο για να πάρουμε ακριβή δεδομένα, όπως προτείνει ο Hainsworth (Miller and Miller, 2002-2003).
Διάφοροι ερευνητές και φυσικοί συγκεντρώνουν σχετικά στοιχεία υπό την αιγίδα του περιοδικού Journal of Non-Local and Remote Mental Interactions (JNLRMI) (βλέπε http://www.emergentmind.org), που εκδίδει ο φυσικός Lian Sidorov. Μια βασική υπόθεση της ομάδας αυτής είναι ότι τα ΗΜ πεδία έξω από το σώμα είναι κρίσιμα για τη συνειδητότητά μας.
Ο Matti Pitkanen κατασκεύασε ένα μοντέλο φυσικής που λέγεται Τοπολογική Γεωμετροδυναμική (TGD), και παρουσιάζει τη στενή σχέση της ανθρώπινης φυσιολογίας με τον SR και άλλα πρότυπα ELF και ηλεκτρομαγνητικά.
Ο Pitkanen πιστεύει πως όχι μόνο τα γήινα, αλλά και τα διαπλανητικά και τα διαστρικά μαγνητικά πεδία έχουν μεγάλη σημασία για τη συνειδητή ζωή. Οι ερμηνείες του εμπλέκουν αγωγούς μαγνητικής ροής, μέρη ενός πεδίου που μοιάζουν με δίπολα. Ένα ευρύ φάσμα ΗΜ κυμάτων, ιδιαίτερα μικροκύματα και ραδιοκύματα, ενδέχεται να είναι στοιχεία-κλειδιά για την ομοιόσταση, τις διανοητικές αλληλεπιδράσεις εξ αποστάσεως μεταξύ κυττάρων και άλλων δομών, και της αισθητηριακή αναπαράστασης, καθώς και για τις διανοητικές αλληλεπιδράσεις εξ αποστάσεως τόσο εντός όσο κι εκτός του σώματος. Εξηγεί ότι το επίπεδο θορύβου του μαγνητικού πεδίου της Γης πρέπει να είναι χαμηλό ώστε να συμβεί η ανώμαλη αντίληψη (ψι ή ESP). Ο Alan Frey πρότεινε την ύπαρξη παρόμοιων πεδίων πριν από δεκαετίες, και μίλησε συγκεκριμένα για εισαγωγή μικροκυμάτων.
Αυτά τα ΗΜ πεδία συσχετίζονται με τη συνειδητότητα. Ωστόσο, η TGD δίνει τη δυνατότητα να αποδοθεί στο σωματικό πεδίο ενός ανθρώπου μια κβαντική ταυτότητα τοπολογικού πεδίου. Ο Pitkanen προτείνει επίσης ότι αυτά τα πεδία και κύματα επιδρούν όταν τα βιολογικά συστήματα εκτελούν κβαντικές υπολογιστικές διαδικασίες. Η βιοφυσική του λέει ότι τα νευρικά κυκλώματα και μόρια συνδέονται με μηχανισμούς τύπου κλειδιού-κλειδαριάς μέσω αυτής της διαδικασίας μαγνητικής κυκλοφορίας (τοπολογικά κβαντισμένα διπολικά μαγνητικά πεδία).
Ο Pitkanen βλέπει το μαγνητικό πεδίο της Γης ως μια αλληλεπίδραση κβαντισμένων διπολικών μαγνητικών πεδίων που συνδέονται και συστρέφονται. Η TGD βλέπει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα ως ένα αισθητήριο όργανο για τον εκτεταμένο ηλεκτρομαγνητικό εαυτό μας, με κλίμακα μήκους τουλάχιστον όσο η διάμετρος της Γης. Προτείνει ακόμη ότι τα φαινόμενα ψι και η θεραπεία εξ αποστάσεως μπορεί να εμπλέκουν τη μεταβίβαση συγκεκριμένων ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων μέσα από διόδους την ύπαρξη των οποίων εικάζει η TGD, κάτι που θα επέτρεπε σχεδόν ακαριαία μεταβίβαση πληροφορίας.
Η υπόθεση του μαγνητικού αισθητηρίου πλαισίου (MSC) παρέχει ένα μηχανισμό "μοιράσματος" που συνδέεται με απόμακρα σημεία της ηλεκτρομαγνητικής σφαίρας - ουσιαστικά μια μορφή γνωστικής εμπλοκής μεταξύ χειριστή και στόχου.. Ένα σαφές πλεονέκτημα της TGD έναντι των άλλων μοντέλων μεταβίβασης λεπτής ενέργειας είναι ότι τα ΗΜ πεδία δεν μεταφέρονται άμεσα από την πηγή στο στόχο, αλλά δημιουργούνται ταυτόχρονα στις δύο τοποθεσίες από ένα (γεωμετρικό) ρεύμα κενού: επομένως παραμένουν σύμφωνα, ενώ παρακάμπτουν το παράδοξο της μη-εξασθένησης με την απόσταση...
Η ψευδαίσθηση της εντοπιότητάς μας διαιωνίζεται από τα δεδομένα που μας δίνουν οι αισθήσεις μας - δηλαδή, τις αντιλήψεις που έχουμε συνηθίσει να προσέχουμε. (Sidorov, 2002). Άλλες έρευνες δείχνουν ότι η θεμελιώδης αλληλεπίδραση εσωτερικών κι εξωτερικών πεδίων είναι η σωστή κατεύθυνση. Ο Joseph Jacobson (2002), στο ΜΙΤ, βρήκε τον τρόπο να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί κύτταρα με ραδιοκύματα. Η ομάδα του επίσης έκανε χειρισμούς του DNA με έναν παλμό ραδιοφωνικής συχνότητας. Η ίδια προσέγγιση λειτούργησε και στις πρωτεΐνες, οι οποίες κατευθύνουν σχεδόν όλες τις χημικές κυτταρικές διαδικασίες.
Επιπλέον, ο φυσικός Peter Gariaev πρότεινε ένα κυματικό μοντέλο του γονιδιώματος, όπου η κύρια οδός πληροφοριών είναι ίδια τόσο για βιοφωτόνια όσο και για ραδιοκύματα (http://www.emergentmind.org).
Το 1973, οι Miller και Webb περιέγραψαν το DNA ως ολογραφικό προβολέα ("Embryonic holography", 2002). με άλλα λόγια, τα γονίδια κωδικοποιούν κει εκφράζονται μέσω φωτός και ραδιοκυμάτων, ή μέσω ακουστικής ολογραφίας (βλέπε Miller, Miller and Webb "Quantum bioholography", 2002). Πρότυπα συμβολής εκτοπισμού δημιουργούν πρότυπα πεδία για τη χωροχρονική οργάνωση του σώματός μας. Το σύστημα λειτουργεί σαν βιολογικός υπολογιστής - ένας κυματικός βιοϋπολογιστής. Το DNA μπορεί επίσης να λειτουργεί σαν υγρός κρύσταλλος, εκπέμποντας ένα ασθενές φως τύπου λέιζερ που μπορεί να μετατραπεί σε ηλεκτρο-ακουστικό σήμα.
Βιολογικά συστήματα, συντονισμός Schumann και ESP
Οι Miller και Miller καταλήγουν, μεταξύ άλλων, ότι:
1. Σύμπλοκα ηλεκτροδυναμικά πεδία καθοδηγούν την οργάνωση όλων των βιολογικών συστημάτων. Στην ουσία είμαστε περισσότερο ηλεκτρομαγνητικά παρά χημικά όντα. Η κυματική αλληλεπίδραση είναι καθοριστική για τη βιολογική δομή και για βέλτιστη λειτουργία. Τα βιολογικά συστήματα είναι ευαίσθητα σε φυσικά και τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Οι διαταραχές στα περιβαλλοντικά πεδία μπορούν να επάγουν μεταβολές σε οργανισμούς που αντλούν πληροφορία από τα πεδία αυτά. Οι συχνότητα και το εύρος των πεδίων επηρεάζουν τη βιοδυναμική μας κατάσταση.
2. Οι συχνότητες ELF του συντονισμού Schumann συνδέονται στενά με εκείνες των ανθρώπινων εγκεφαλικών κυμάτων. Φυσικές ή τεχνητές μεταβολές του SR μπορούν να επηρεάσουν τη δημιουργία των εγκεφαλικών κυμάτων. Συγκεκριμένα, μπορούν να οδηγήσουν σε μεταβολές των προτύπων και των συχνοτήτων του συντονισμού και των σχετικών φαινομένων όπως ομοιόσταση, ύπνος REM, φαινόμενα ψι και θεραπεία.
Ο Robert Beck... για μια δεκαετία ερευνούσε την εγκεφαλική δραστηριότητα θεραπευτών από κάθε κουλτούρα και θρησκευτικό υπόβαθρο (αναφέρει μέντιουμ, σαμάνους, ραβδοσκόπους, χριστιανούς θεραπευτές, μάντεις, ESP, θεραπευτές που εφαρμόζουν kahuna, santer_a, wicca και άλλα), και που, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις τους, παρουσίαζαν "σχεδόν ταυτόσημα EEG" κατά τη στιγμή της θεραπείας: εγκεφαλική δραστηριότητα 7,8-8 Hz, που διαρκούσε από ένα έως πολλά δευτερόλεπτα και που ήταν "συγχρονισμένη σε φάση και συχνότητα με τους γεωηλεκτρικούς μικροπαλμούς της Γης - το συντονισμό του Schumann". (Sidorov, 2001)
Οι υγροί κρύσταλλοι (DNA, εγκεφαλικές κοιλίες και κυτταρικές δομές) του ανθρώπινου σώματος μπορούν να λειτουργήσουν σαν κεραίες για εντοπισμό και αποκωδικοποίηση τέτοιων παγκόσμιων και τοπικών σημάτων ELF. Ο Beal (1996) προτείνει ότι οι υγροί κρύσταλλοι (αναπόσπαστο τμήμα των κυτταρικών μεμβρανών) δρουν ως συσκευή εντοπισμού/ενίσχυσης/αποθήκευσης ΗΜ προτύπων ELF στο περιβάλλον. Οι πρωτεΐνες τείνουν να προσανατολίζονται σε συντονισμένες ELF των 10 Hz, οπότε θα είναι εξαιρετικά ευαίσθητες σε μεταβολές των ELF στην περιοχή των 10 Hz. Ένα σύμφωνο κυματικό πεδίο μπορεί να προκύψει από την ίδια τη μήτρα υγρών κρυστάλλων (LC) του σώματος.
Η ίδια η δομή και οργάνωση των ζωντανών ιστών, ωστόσο, ρυθμίζεται από το μόριο του DNA. Το γενετικό σύστημα (που συνίσταται σε μια αμφίδρομη διεργασία μετάφρασης που μπορεί να ξεκινήσει από το DNA, το RNA ή τις πρωτεΐνες) αποκαλύπτεται ως ένας σύμπλοκος, πολυδιάστατος κώδικας με παραμέτρους τόσο τοπικές (κωδικόνια) όσο και παγκόσμιες (πλαίσιο, τόσο) υλικές (νουκλεοτίδια) όσο και τύπου πεδίου (ΗΜ ολόγραμμα), αμοιβαία αλληλεξαρτώμενες και ταυτοχρόνως υποκείμενες σε εξωτερικές, περιβαλλοντικές επιρροές.
3. Υπάρχει έντονη συσχέτιση μεταξύ διαταραχών της συμπεριφοράς στους ανθρώπους και περιόδων ηλιακής και γεωμαγνητικής αναταραχής. Αντίστροφα, μελέτες δείχνουν ότι υποκείμενα που ζουν απομονωμένα από τους γεωμαγνητικούς ρυθμούς για μεγάλα χρονικά διαστήματα αναπτύσσουν αυξανόμενες ανωμαλίες και χαοτικούς φυσιολογικούς ρυθμούς - που αποκαθίστανται δραματικά μετά την εφαρμογή ενός ασθενέστατου ηλεκτρικού πεδίου 10 Hz. Οι πρώτοι αστροναύτες υπέφεραν μέχρι που εγκαταστάθηκαν γεννήτριες SR στα διαστημικά οχήματα.
4. Οι γεωμαγνητικές ανωμαλίες (τεκτονική παραμόρφωση, γαιόφως, διαταραχές γεωμαγνητικού πεδίου) μπορούν να επάγουν ορισμένες μορφές ανώμαλης αντίληψης, όπως ακουστικές και οπτικές παραισθήσεις, και TLT (παροδικές διεγέρσεις κροταφικού λοβού, ή μικροί παροξυσμοί). Επίσης, μία επίδραση του διαλογισμού είναι ότι "ησυχάζει το νου" ως μέθοδος που επιτρέπει στην "απρόσκοπτη λειτουργία" (ή σιωπηρές θαλάμιες περιόδους) να συντονιστεί με τους γεωφυσικούς ρυθμούς. Αυτή η μορφή συντονισμού ή "μαγνητική λήψη" συμβαίνει με τη μεσολάβηση της επίφυσης (30% των κυττάρων της έχουν μαγνητική ευαισθησία) και των οργανικών ιστών που περιέχουν μαγνητίτη.
Ο Persinger (1989) επισημαίνει ότι η εν τω βάθει δραστηριότητα του κροταφικού λοβού βρίσκεται σε ισορροπία με την παγκόσμια γεωμαγνητική κατάσταση. Όταν υπάρχει αιφνίδια μείωση γεωμαγνητικής δραστηριότητας, παρουσιάζεται ενίσχυση των διαδικασιών που διευκολύνουν τη λήψη ψι, ιδιαίτερα την τηλεπάθεια και την ενόραση. Η αύξηση της γεωμαγνητικής δραστηριότητας μπορεί να καταστείλει τα επίπεδα μελατονίνης της επίφυσης και να συνεισφέρει στη μείωση των ελάχιστων τιμών φλοιώδους παροξυσμού. Πράγματι, η μελατονίνη συνδέεται με διαταραχές σχετικές με τον κροταφικό λοβό, όπως η κατάθλιψη και οι παροξυσμοί. (Krippner, 1996).
5. Βέλτιστες παγκόσμιες συνθήκες ELF (ήρεμες νύχτες, χαμηλή δραστηριότητα ηλιακών κηλίδων, χαμηλή ΗΜ ρύπανση) μπορούν να διευκολύνουν την ανώμαλη αντίληψη, όπως ψι και ESP, την όραση εξ αποστάσεως και τη θεραπεία εξ αποστάσεως.
Τα Ψ είναι πάντα παρόντα στο χώρο και το χρόνο, περιμένοντας την πρόσβαση μέσω κρίσης, συναισθήματος, ή κατάλληλων εργαστηριακών ερεθισμάτων. Η γεωμαγνητική δραστηριότητα μπορεί να επηρεάσει την ικανότητας ανίχνευσης της πληροφορίας αυτής από τον εγκέφαλο, ιδιαίτερα τις νευρικές οδούς που διευκολύνουν τη συνειδητή πρόσβαση στην πληροφορία αυτή. Χωρίς αυτήν τη γεωμαγνητική δραστηριότητα, η αντίληψη των ερεθισμάτων ψι δεν είναι τόσο πιθανή και οι "λανθάνουσες ικανότητες" του εγκεφάλου δεν χρησιμοποιούνται. (Krippner, 1996).
6. Ο Sidorov (2001) και άλλοι πρότειναν ότι η ανθρώπινη πρόθεση λειτουργεί ως μεταβλητό παράθυρο εκπομπής/λήψης για ανταλλαγή εξωαισθητικής πληροφορίας, ενδεχομένως εντός του φάσματος των ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων ELF. Ο συγχρονισμός του εγκεφάλου με το συντονισμό Schumann του πομπού και του δέκτη διευκολύνει την ψι, ή "θεραπευτική σύζευξη", ενισχύοντας και επανεκπέμποντας σύμφωνες κυματομορφές που προέρχονται από το περιβάλλον, μιμούμενος το κυματικό πρότυπο του περιβάλλοντος. Ο Sidorov κάνει την εξής υπόθεση:
Τα εγκεφαλικά κύματα (ιδιαίτερα στην περιοχή άλφα) μπορούν να εκπέμπονται στο περινευρικό σύστημα (ή μέσω διέγερσης Frohlich) σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, ακόμη και σε γειτονικούς οργανισμούς, μέσω ΗΜ κυμάτων ELF. Αυτές οι συχνότητες μπορούν να ενισχυθούν από στενά συσχετισμένα κύματα συντονισμού Schumann, ή από μηχανισμούς ανατροφοδότησης που απαντώνται στην φυσιολογία του σώματος (συγγενείς με τις ανοσολογικές και νευρο-ενδοκρινείς κλιμακωτές αντιδράσεις). Με τη σειρά τους, αυτές οι βασικές συχνότητες μπορούν να επανενεργοποιήσουν τις παρεμποδισμένες θεραπευτικές διαδικασίες, να ενισχύσουν την ανάπτυξη, να επιταχύνουν την ανοσολογική απόκριση, και γενικά να εκκινήσουν ενδογενείς λειτουργίες των ιστών του σώματος, "επανισορροπώντας τις ενέργειες" (σύμφωνα με την Ανατολική ιατρική) ή (με ορολογία του Beal) επαναδιαμορφώνοντας τον προσανατολισμό υγρού κρυστάλλου των συστατικών της κυτταρικής μεμβράνης κι επομένως πυροδοτώντας συγκεκριμένες διακυτταρικές αντιδράσεις. (Sidorov, 2001).
Προτείνουμε, μαζί με τους Pitkanen και Sidorov, ότι ο συντονισμός Schumann ενδέχεται να είναι το υπόστρωμα για ένα μηχανισμό εξωαισθητικής αντίληψης τύπου ραντάρ, κοινό σε όλα τα ζωντανά πλάσματα. Όπως το νερό που εκτρέπεται από βράχους και άλλα βυθισμένα αντικείμενα, αυτή η μη-ειδική συχνότητα απορροφάται και επανεκπέμπεται με μοναδικά πρότυπα συμβολής από κάθε αντικείμενο που συναντά.
Αυτό το πρότυπο συμβολής είναι σύνθεση εξωτερικών και εσωτερικών ιδιοτήτων, καθώς τα άτομα, τα μόρια και η παγκόσμια συγκέντρωσή τους επανεκπέμπουν αυτήν την ενέργεια σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διαμόρφωσή τους. Όχι μόνο αυτό, αλλά συχνότητα και το πρότυπο αυτών των "κυμάτων εντοπισμού" μπορεί να ρυθμιστεί με συνειδητή πρόθεση ώστε να αποδίδουν συγκεκριμένες πληροφορίες (πρότυπα συμβολής).
Όταν τα αποκωδικοποιεί ο εγκέφαλος, επιστρέφουν σχεδόν αμέσως πίσω στο συντονισμό Schumann. Όταν επιστρέψουν, ο εγκέφαλος αποκωδικοποιεί τα πρότυπα. Με αυτή τη μετατροπή τύπου Fourier, η πληροφορία μεταφράζεται σε συνειδητά δεδομένα, όπως και σε άλλες αισθητήριες διαδικασίες.
Αντίστροφα, ειδικά φαινόμενα μπορούν να αποτυπωθούν ως βιο-πληροφορία και να ασκήσουν μια μυστηριώδη δράση εξ αποστάσεως", μόλις το κύμα του σήματος φτάσει στο στόχο. Αυτό το πρότυπο με τη σειρά του μπορεί, υπό τις κατάλληλες (προαπαιτούμενες) παγκόσμιες συνθήκες, να αποφύγει το διασκορπισμό και να ενωθεί με το κυρίαρχο κύμα εντοπισμού (κατάσταση συνειδητότητας) που εντοπίζεται και μεταφέρεται από το συντονισμό Schumann.
Η διανοητική πρόθεση μπορεί να λειτουργήσει ως μεταβλητό παράθυρο εκπομπής/λήψης για ανταλλαγή εξωαισθητικής πληροφορίας. Συγχρονιζόμενη με το συντονισμό Schumann, μπορεί να μεταφέρει βιο-ρυθμιστικές πληροφορίες σε μακρινούς στόχους και να δρα ως πρωτόγονη αισθητηριακής διασύνδεσης τύπου ραντάρ. Όλοι αυτοί και άλλοι μηχανισμοί εξαρτώνται από την παραμονή των συχνοτήτων SR εντός του μέσου εύρους τους, εναρμονισμένες με τα εγκεφαλικά μας κύματα.
Μετά από 8 δεκαετίες EEG και άλλων μελετών απεικόνισης του εγκεφάλου, είναι καλό να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμη δεν γνωρίζουμε μετά βεβαιότητος από πού προέρχεται η τάση των EEG (Becker, 1985, p.88)....
Είναι πιθανό το περινευρικό σύστημα του Becker και/ή η μήτρα LC του οργανισμού (όπου περιλαμβάνονται οι συνδετικοί ιστοί, οι κυτταρικές μεμβράνες, το DNA και άλλα) να δρα ως διάταξη αισθητήριων υποδοχέων για τα μαγνητικά αισθητήρια σήματα του Pitkanen, με συγκεκριμένα πρότυπα διέγερσης να κωδικοποιούν διαφόρους τύπους πληροφορίας...
Οι πανταχού παρούσες διατάξεις υγρών κρυστάλλων του σώματος με τις σχεδόν άπειρες δυνατότητες διαμόρφωσής τους είναι άριστοι υποψήφιοι για τους πρωταρχικούς αισθητήριους υποδοχείς που αναζητά η παραψυχολογία. Είναι ακόμη πιθανόν οι ιδιότητες φάσης-σύζευξης του DNA (Popp and Chang, 1998) να του επιτρέπουν να λειτουργεί ως κεραία πολλών ρυθμών, μεταβάλλοντας τη λειτουργία του ανάλογα με τα περιβάλλοντα πεδία σημάτων κι ενδεχομένως δρώντας όχι απλώς ως ρυθμιστικό πρόγραμμα, αλά και ως στοιχείο της "εξωαισθητικής" αντίληψης. (Sidorov, 2002).
HAARP: H μεγάλη απειλή
Τεράστια ποσά χρημάτων έχουν δαπανηθεί για το HAARP και τα σχετικά προγράμματα (όπως το αμυντικό πρόγραμμα "Πολέμου των άστρων"), χωρίς να δοθεί το αντίστοιχο ποσό για έρευνα των ενδεχόμενων κινδύνων. Το κόστος τόσο σε χρήμα όσο και σε ζωές μπορεί να είναι συνταρακτικό σε σύγκριση με τα οποιαδήποτε οφέλη.
Για αιώνες, ο συντονισμός Schumann έδινε το ρυθμό ενορχήστρωσης της ζωής στον πλανήτη - ήταν ο πλανητικός σφυγμός, ο ρυθμός της υγείας και της ευεξίας.
Τώρα όμως, η ίδια η καρδιά του πλανήτη απειλείται, σύμφωνα με τη Σύμβαση Πλαίσιο για την κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) που υπογράφηκε στη Συνάντηση Κορυφής του 1992 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο ΟΗΕ απαγόρευσε τη χρήση εχθρικών τεχνικών που τροποποιούν το περιβάλλον ή παρεμβαίνουν στη δυναμική, τη σύνθεση ή τη δομή της Γης, συμπεριλαμβανόμενων των ζωντανών οργανισμών, της λιθόσφαιρας, της υδρόσφαιρας και της ατμόσφαιρας, καθώς και του διαστήματος.
Γιατί λοιπόν ο ΟΗΕ, αγνοώντας τη Σύμβαση ENMOD του 1977 καθώς και το ίδιο του το καταστατικό, αποφάσισε να μην συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη τις κλιματικές μεταβολές που οφείλονται σε στρατιωτικά προγράμματα; Το Φεβρουάριο του 1998 η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφαλείας και Αμύνης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οργάνωσε δημόσιες ακροάσεις για το HAARP στις Βρυξέλλες. Η "Πρόταση Διευθέτησης" της Επιτροπής που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (έγγραφο αρ. Α4-0005/99, 14 Ιανουαρίου 1999):
...θεωρεί το HAARP..., εξ αιτίας των ευρέων επιπτώσεών του στο περιβάλλον, ζήτημα παγκόσμιου ενδιαφέροντος και ζητά να εξεταστούν οι νομικές, οικολογικές και ηθικές πλευρές του από ένα ανεξάρτητο διεθνές σώμα...[Η Επιτροπή] λυπάται για την επανειλημμένη άρνηση της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών... να δώσει στοιχεία για τη δημόσια ακρόαση... σχετικά με τους περιβαλλοντικούς και δημόσιους κινδύνους του προγράμματος HAARP.
Ωστόσο, το αίτημα της Επιτροπής να συνταχθεί ένα "Πράσινο Χαρτί" για "τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στρατιωτικών δραστηριοτήτων" απορρίφθηκε με επιχείρημα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει τη δικαιοδοσία να ερευνήσει τι "διασυνδέσεις μεταξύ περιβάλλοντος και αμύνης". Οι Βρυξέλλες ήθελαν να αποφύγουν πάση θυσία τη ρήξη με την Ουάσινγκτον.
Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το HAARP χρησιμοποιήθηκε, επιστημονικά ευρήματα δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή λειτουργεί κανονικά. Αυτό σημαίνει ότι ο στρατός των ΗΠΑ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το HAARP για να τροποποιήσει επιλεκτικά το κλίμα ενός "μη φιλικού έθνους" ή ενός "δύστροπου κράτους" με στόχο να αποσταθεροποιήσει την εθνική του οικονομία...
Είναι τεκμηριωμένο ότι η "οικονομική βοήθεια" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF)και της Παγκόσμιας Τράπεζας που επιβλήθηκε στον Τρίτο Κόσμο και τις χώρες του πρώην Σοβιετικού μπλοκ οδήγησε στην αποσταθεροποίηση της γεωργικής οικονομίας. Με τη σειρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) υποστήριξε τα συμφέροντα λίγων Δυτικών αγρο-βιοτεχνολογικών ομίλων στην προσπάθειά τους να επιβάλλουν τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους (ΓΤ) στους αγρότες όλου του κόσμου.
Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη σχέση μεταξύ οικονομικών, στρατηγικών και στρατιωτικών διαδικασιών της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Στο παραπάνω πλαίσιο, οι κλιματικοί χειρισμοί μέσω του προγράμματος HAARP (είτε τυχαίοι είτε σκόπιμοι) αναπόφευκτα θα επιδεινώσουν αυτές τις αλλαγές εξασθενώντας εθνικές οικονομίες, καταστρέφοντας υποδομές και οδηγώντας στην πτώχευση τούς αγρότες σε τεράστιες εκτάσεις... (Chodussovsky, 2000). Ας ελπίσουμε ότι θα το κατανοήσουμε πλήρως πριν η τεχνολογία μας να αλλοιώσει τόσο πολύ τον πλανήτη, ώστε η πορεία της εξέλιξής μας να εκτραπεί οριστικά. Η ανθρωπότητα οφείλει τώρα να αποφασίσει αν η ιονόσφαιρα και ο συντονισμός Schumann θα παραμείνουν ζωντανοί.

Richard Alan Miller & Iona Miller