Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Η κατάκτηση της Ελευθερίας και της Αλήθειας

Ελευθερία και Αλήθεια, έννοιες-πραγματικότητες για τις οποίες η Ελλάδα υπήρξε διαχρονικά όχι απλό σύμβολο αλλά βίωμα - περιεχόμενο ζωής.
Η Aλήθεια προσεγγίζεται και κατακτάται, είτε με την Αθωότητα (κατάθεση Καρδιάς) είτε ΚΑΙ με την ΣΟΦΙΑ (Κατάθεση Ψυχής). Και την Στιγμή που η Αθωότητα απειληθεί να χαθεί, είναι το κρίσιμο σημείο που πρέπει να γίνει Κατάθεση Ψυχής, το κρίσιμο σημείο που πρέπει η ΣΟΦΙΑ να προστατέψει το συναίσθημα, έτσι ώστε και μέσα από την υπερβατική αφαίρεση, αλλά και από την -αποτέλεσμα της κατάθεσης ψυχής- διατήρηση της 'αθωότητας', ο Άνθρωπος να παραμείνει ΑΛΗΘΙΝΟΣ, άρα και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να αναζητά την Αλήθεια και την Δικαίωση.
Όταν ένας Λαός απειληθεί να χάσει την Ικανότητα της Κατάθεσης Καρδιάς, και δεν έχει την ικανότητα στο σημείο αυτό να καταθέσει ψυχή, έχει χάσει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του, ΚΑΙ την Ατομική ΚΑΙ την Συλλογική.
Όταν ένας Λαός δεν έχει την ικανότητα της Υπερβατικής Αφαίρεσης την στιγμή που κινδυνεύει η συναισθηματική του υπόσταση, είναι έρμαιο της Εξουσίας.
Γιατί η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και η ΑΛΗΘΕΙΑ , προσεγγίζονται και βιώνονται μόνο με «Κατάθεση Καρδιάς», με «Κατάθεση Ψυχής», μόνο με ικανότητα 'κατάθεσης Καρδιάς', 'κατάθεσης Ψυχής'.
Γι αυτό και ο σύγχρονος Κατακτητής, η εξουσία, στοχεύει στο να πνίξει το συναίσθημα του Έλληνα και της Ελληνίδας που τους χάριζε πάντα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ , το προνόμιο της Ελευθερίας, και ακόμα μέσα από μια κακοποίηση της ψυχής μέσα από την επικράτηση και «επανάσταση των βλακών», να 'κατεβάσει' τους Ελληνες από το Συναίσθημα και από την Αφαιρετική Υπέρβαση στο ένστικτο, να κάνει ανίκανους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες να ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΨΥΧΗ στην όποια Δημιουργία, στην όποια Δικαίωση, και συνεπώς και στην Αλήθεια και στην Ελευθερία.
Η Σύγχρονη «Σκλαβιά» , ο «σύγχρονος Σκλάβος» είναι το ανθρωπάκι που δέσμιο του 'εικονικού' και υποχείριο του ένστικτου, έχει γίνει ανίκανο να καταθέσει καρδιά, ανίκανο να καταθέσει ψυχή.
Ανδρέας Αθηναίος
καθηγητής Πανεπιστημίων στις ΗΠΑ
τ. νομάρχης Ρεθύμνου και Θεσπρωτίας

ομιλητής στο High Channel κάθε δεύτερη Τετάρτη στις 23:00 μ.μ.